Bikkelsite.com | jouw digitale pretcafé

mrt/13

6

The Voice of Bakkeveen, maart 2013

The Voice of Bakkeveen mailt een groot horeca-etablissement over een deels autobiografische ervaring uit een ver verleden. Onze Voice is namelijk volledig ten onrechte uit een kroeg geschopt.

Geachte heer, mevrouw,

Afgelopen week was ik met enkele vrienden te gast in uw horecaetablissement en daarover heb ik een klacht.

Bij binnenkomst gingen we gezellig bij de bar staan om voor ons allen bier te bestellen. Deze procedure herhaalde zich een aantal keren en door de alcohol werden we vanzelf vrolijk en een tikkeltje uitbundig. Dit werd door de omstanders en de bardame op prijs gesteld, we waren lekker gezellig en dit kwam de sfeer ten goede, ze moest zelfs om onze grapjes lachen. Toen we voor de zesde keer – maar het kan ook de zevende keer geweest zijn –  ons glas bier leeg hadden, vroeg ze:  ‘maar weer een biertje jongens?’ (of woorden van gelijke strekking, ik kan het me niet meer precies herinneren). We wouden de mooie bardame niet teleurstellen en een beetje stoer doen, indruk maken en zo, want de bardame vond het zo leuk, dus natuurlijk zeiden we in koor ‘ Ja! ’  Nadat we dat glas bier op hadden, begon het gedonder. Wij gingen namelijk de volslagen logische bijwerkingen vertonen, nadat je acht bier op hebt.  Zelfs een kind weet dat. We werden jolig, gezellig, gingen mensen aanspreken, we gingen een beetje hangen, we gingen luidruchtig naar de bardame roepen. Op zich vielen de teksten wel mee.

Dus nadat we acht bier op hadden en we als gevolg daarvan de compleet voorspelbare gedragingen gingen vertonen , werd de bardame vervelend. Omdat ik 1 biertje meer op had dan de rest en ook misschien een iets luidere stem heb en een tikkeltje uitbundig ben, werd ik door de bardame op vervelende wijze bejegend, dat het nu wel tijd werd om weg te gaan, dat ik vervelend werd. Maarja, vind je het gek, nadat we eerst aangemoedigd werden om juist steeds een nieuwe bier te bestellen?! Nooit heeft de bardame gezegd van: zou je nou nog wel een bier doen, volgens mij hebben jullie wel genoeg op. In tegendeel, ze vroeg ons zelfs of we nog wat wouden drinken. Nouja, uiteindelijk heeft de bardame blijkbaar hulp geroepen, ik weet het niet meer precies, en ben ik er door een grote man niet zachtzinnig uit jullie etablissement verwijderd. Een goed gesprek zat er niet meer in. Dit vond ik helemaal niet leuk en mijn avond is daar best wel door verpest, want mijn vrienden bleven zitten waar ze waren.

Ik vind dit gedrag van jullie niet acceptabel, aan de ene kant willen jullie dat de klant (ik in dit geval) lekker veel bier drinkt, zodat jullie goed kunnen verdienen. Maar als jullie vervolgens met de compleet te verwachten gevolgen worden geconfronteerd, ja, dan kan ik opeens oprotten. Stank voor dank vind ik dat. Jullie willen wel de lusten maar niet de lasten. Dat is hetzelfde als dat ik in een sportschool een half uur in een stevig tempo op de loopband moet lopen, maar als mijn hartslag boven de 100 komt krijg ik een stokslag. Niet redelijk, vinden jullie wel? Of dat ik 10 liter water op moet drinken maar als ik als gevolg daarvan logischerwijs moet plassen, dan wordt mijn plasser er af geknipt. Niet terecht, vinden jullie wel?!?!

Het lijkt me dan ook niet meer dan logisch dat jullie je excuses aanbieden aan mij en ik ben dan ook zeer benieuwd hoe jullie tegen jullie gedrag zoals hierboven beschreven aan kijken.

In afwachting van jullie spoedige reactie.

Hoogachtend,

The Voice of Bakkeveen

Enkele dagen na het versturen van de mail, kreeg onze baldadige deugniet keurig een reactie van het horeca-etablissement in kwestie.

Beste Voice of Bakkeveen,

Bedankt voor je mail en ik kan me je frustratie indenken.

Afgaande op jouw mail kan ik me de reactie van de bardame wel begrijpen. Met name dat je het hebt over het feit: ‘Opzicht villen de teksten wel mee.

Het is gewoon zo dat iedereen zich heeft te gedragen in onze zaak, ongeacht wat deze persoon spendeert in onze horeca-etablissement.

Wanneer iedereen dat doet is er voor ons niks aan de hand.

Ik kan me niet voorstellen dat zonder enige waarschuwing jij uit de zaak bent verwijderd.

Hopelijk is hiermee voldoende je vraag beantwoord.

Met vriendelijke groet

Joeri van Kampen

Nou Joeri, op zich is dit een keurige reactie, waarvoor dank, maar een echt antwoord op mijn vraag is dit natuurlijk nog niet. The Voice mailt terug:

Geachte heer  Van Kampen,

Hartelijk dank voor uw vlotte reactie. Normaal gesproken ben ik een hele rustige, bedachtzame jongen. In mijn leven heb ik het nog niet eerder meegemaakt dat ik wegens ‘ wangedrag’  ergens ben weggestuurd. Vandaar dat dit voor mij best wel als een klap kwam, waar ik wel flink van heb wakker gelegen. Ik word er in het dorp ook steeds op aangesproken en om uitgelachen met als gevolg dat ik het dorp bijna niet meer in durf.

Het vervelende vond ik dat het eerst juist reuze gezellig was. De barvrouw vond het leuk en gezellig (we waren echt een beetje de sfeer aan het maken daar), we kregen maar drank voorgeschoteld, niemand zei er wat van. Ook de barvrouw had het naar haar zin en zei niet op een bepaald moment: nu is het genoeg, is het niet verstandig dat jullie stoppen met drinken?? In tegendeel. Wij bestelden bier en toen op een gegeven moment was het opeens uit met de pret, dat wat ik riep viel best mee en kan ook zeker niet de aanleiding geweest zijn, zoiets van ‘ hoi mooie barvrouw, doe ons snel nog een biertje ‘. En toen had ik het gevoel van het wordt nu te gezellig, we hebben genoeg aan ze verdiend dat is straks toch gebeurd, we hebben de lusten gehad, straks gaan ze de compleet te verwachten bijwerkingen vertonen van hetgeen we ze zelf hebben voorgeschoteld en nu weg er mee.  Dat blijft knagen en vind ik vervelend. Kunt u zich dat voorstellen?

Groeten,

The Voice of Bakkeveen

Ook op deze uiterst geloofwaardige mail krijgt The Voice weer keurig een reactie.

Hi Voice,

Ik kan me voorstellen dat je teleurgesteld ben over de afloop van je avond.

Onze visie is natuurlijk niet dat we iedereen zo snel mogelijk weer weg willen hebben, we willen dat iedereen zich vermaakt!

Wat mij betreft is de kous daarmee af en ben je weer van harte welkom om hier op stap te komen, hopelijk kan jij het ook van je afzetten.

Met vriendelijke groet / Kind regards

Joeri van Kampen
Bedrijfsleider / Manager

Sinds enkele dagen slaapt The Voice weer een paar uurtjes per nacht. Met medicatie komt hij er langzaam weer bovenop. Gister is hij zelfs het dorp weer even in geweest dus wat The Voice of Bakkeveen betreft is hiermee de kous ook af.

RSS Feed

No comments yet.

Leave a comment!

<<

>>