DOFE – DAVE

(Dorpsfeest Dartverslag) 

Het spetterende mega-evenement wat Bakkeveen de komende dagen in haar greep zal houden is in alle hevigheid los gebarsten en officieel geopend met het eerste prestigieuze onderdeel, het Dorpsfeest Darten! Voor dit interlokale evenement werden de pijltjes gekruist in de Mega feesttent op het trainingsveld. Gelukkig is dit net ingezaaid. Hier zal nog menig tafereeltje plaats vinden de komende dagen. Naast vele Bakkeveense prominenten, was dit een ware interlokale aangelegenheid, omdat tot vreugde van de prima organisaties ook veel interlokale cracks de strijd aandurden en het ideale podium om een visitekaartje af te leveren! Met name ons vriendelijke buurdorp Haulerwijk liet van zich gelden. Het was weer een drukte van belang in een half volgepakte feesttent. 

Het festijn rond de feestweek is inmiddels in alle hevigheid losgebarsten. Woensdagavond was de eerste avond en de avond van het dart toernooi. Dit darttournooi werd in strakke banen geleid door de in het blauw gehesen Organisatiecommissie en een prima omroeper(alles is nieuw, maar bedankt voor alle reclame!) Alweer het tweede grote toernooi dit jaar in Bakkeveen. De eerste versie vond plaatst bij ons allen bekende Heinekenplein. Weer veel prominenten lieten de kans om op een doordeweekse woensdag een prijs van 100€ niet aan zich voorbij gaan. Echter was het voor het eerst in de Bakkeveense dartgeschiedenis dat  er wel heel veel prominenten in de eerste roonde hun Waterlo vonden. Ik noem een Folkert van der Wal (winnaar Embassie 2001), Andries van der Velde (Winnaar Embassie 2002) en een Hielko Popkema (finalist Embassie 2002). En zo waren er nog wel  een paar potentiële titelkandidaten op tenoemen die in de eerste ronde sneuvelden.  Van de bikkelsite directie wisten de heer Veldfles en ondergetekende wel de tweede ronde te bereiken. De heren van Club 26 waren helaas in de derde ronde allemaal van het speltoneel verdwenen.

Voor de Bakkeveen was het sowieso geen succesvolle avond omdat vanuit Bakkeveen geen finaleplaats werd afgedwongen. Want deze moest gaan tussen Yko de Jong (Ontwerper  Bikkelsite, YP, red.)) en Peter Jongsma uit Haulerwijk. Daarnaast wist de heer Hoekstra het nog ver te schoppen! Na een spannede strijd wist Peter Jongsma het dorpsfeest Darten te winnen, en vanuit de Bikkelsite Directie, PROFICIAT.

Voor een formeel dartverslag en  uitslagen verwijs ik jullie naar www.bakkeveen.nl en voor de foto’s kun je elders op deze site terrecht.

Ik ga me vast mentaal en fysiek voorbereiden op het Klom krupe, het Boerinbungelen en het buikschuiven.

 Vele fotos van dit evement staan elders op de Feestweek Startpagina! Neem absoluut een kijkje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Later meer,

Mazzel,

Bas Compas