Overpijnzingen na een superfeestweek!

Beste lezers, lieve lezeressen,

Voor mij (Floris Veldfles, en tijdens feestweek opererend onder pseudoniem Sterke Drank) kan deze unieke feestweek als ‘legendarisch’ worden bijgeschreven in de annalen(vergeet de tweede ‘n’ niet….) als Weergaloos, Onevenaarbaar, Fantastisch, Schitterend, Super en meer van dergelijke superlatieven van Bakkefeen. Dit is vooral te danken aan de gelikte superorganisatie die werkelijk een uniek programma in elkaar heeft geklapt, waar menig veel groter buuragglomeraat een spreekwoordelijk puntje aan kan zuigen. Een affiche die niet zou misstaan in elke residentie.

 Wij schrijven woensdag 29 mei jongstleden, de spetterende week begon met een Top Interlokaal Dartcompetitie, waarvan akte op de site, die gewonnen werd door een Inhabitant uit buurdorp. Bovendien was dit het eerste darttournooi uit de rijke Dartgeschiedenis die opgeluisterd werd met een perfecte driepijler, allen werden strak in de 60 gegooid(voor de rekenenwonders onder ons: 3x60 is 180). Hier is door vriend en collega BaCo al een verslag over geschreven. Menigeen heeft zich toen gespaard voor alles wat nog komen zijn. Te beginnen op de tweede dag uit het spektakelfestijn. De Fryske Caberetjonne. Opgeluisterd door een weergaloze Teake van der Meer. Ondergetekende F. had nog nooit een performance van bovengenoemde bijgewoond. Maar het brullen van het lachen, was tot ergernis van velen, niet van de lucht! Schitterend! Ben al op zoek naar CD’s en een voorstelling in de Lawei staat op stapel. Een aanrader voor een ieder die de Friese taal machtig is. Deze avond was ook ingezet voor de oudere inhabitanten van dit pitoreske dorp, maar ook voor de jongeren was deze avond niet te versmaden. 

Na donderdag komt ook in Bakkeveen vrijdag. Vrijdag maakte de Sunshine Band haar intrede en maakte ondergetekende net als vele dorpsgenoten voor het eerst serieus kennis met de tap in de schitterende roodwitte feesttent! Een supergezellige avond met vele bekenden, gezellig gebotst en lief gezweefd. Schitterende al(dronken) kiekjes genomen en helaas was het festijn drie uur alweer gebeurd. Veel gelachen, lekkere feeststemming, maar het echte grote werk moest natuurlijk nog komen!

 Zaterdag, opwachting om twee uur in de tent: DE BIKKELgames(hoe zouden ze op die naam zijn gekomen…). Klumpkroepen, Boerinbungel’n en Buukschuuvn stonden zowaar op het programma en dat was een goede keuze! Eerste spel: Klumpkroepn, velen deden fanatiek, vooral als de broederstrijd in het geding kwam. Anderen…….. overzagen hun kansen, zinloze missie, en hadden vooral als doel om zonder klompkroepknieen het strijdtoneel te verlaten. De heer Eksel legde de wip, klim, kruip en fotobaan in 18 seconden af en mocht zich, met klompkroepknieen, de snelste noemen. Alles ook weer geweldig begeleid onder het bezielende commentaar van de heer Mulder! Chapeau. Daarna paalhangen(ijzeren paal, red), een leuk spel voor de krachtmensen en doorzetters onder ons  en daarna de uitsmijter. Het met  ‘glijmiddel op de buik lang op je buik schuiven zonder door te slikken en zonder van de baan te lazeren spel’. Een spel met gecombineerde vaardigheden van lef, richtingsgevoel en snelheid. De heren kwamen los en bij sommigen het bier ook. Het leuk ondergetekende leuk om een curling aspect toe te voegen, waarbij het buikschuiven begeleid gaat onder een loper met bezem en schoonmaakbewegingen om de prestatie te optimaliseren. De heer Camping wist dit spel winnend af te ronden en de schoonheidsprijs ging naar BaCo die met een sierlijke pirouet de respectabele afstand van 20 meter wist te overbruggen. Ondergetekende kwam van de baan af met een luid, niet obsceen bedoeld Suck me en werd belererend toegesproken door de dienstdoende commentator. Dit terzijde. Met bijtende oksels, smerige pokkels gingen de mattadoren huiswaarts en maakte zich plenair op voor het klapstuk, een weergaloze avond met de Sjonnies, Tof en Digitale Fotocamera.

 Deze avond benaderde mijns inziens de perfectie wat betreft een te organiseren feestavond. Een weergaloze band, een volle feesttent, genoeg bier, nog meer genoeg bier, vlotte poolse mode om het lichaam, digitale camera in de aanslag.

 Het feest begon met de schitterende band tof. Het gedans was niet van de lucht en ondergetekende is voor het eerst op een avond meer vocht kwijtgeraakt, dan geinhaleerd tijdens deze alcoholische orgie. Ontzettend veel gedanst, ontzettend veel gekiekt, waaronder 90 dezelfde………..(degene weet het wel…) en een koele dompeling ter afsluiting. Soms zeggen fotos meer dan woorden, dus ga kijken….

 Zondag was een dag van bezinning en rust. Ultieme rust in een hoge luchtballon, voorafgegaan door diner en soep. Schitterend en voor iedereen een aanrader! Kijk ook op www.bakkeveen.nl voor fotos! Ontzettend veel gedompraat tot ergernis van velen. Dit staat ook op band. Wonderbaarlijke natuurlijke openbaringen en meer……….

 Met vrolijke groet, 

Floris Veldfles en ook wel Sterke Drank