Bikkelsite.com | jouw digitale pretcafé

feb/12

9

The Voice of VV Bakkeveen februari 2012

Geen column in de winterstop

Lieve klupbladlezers, 

Voor de liefhebbers van deze bescheiden rubriek slecht nieuws. In de winterstop doet de Voice niet aan columns. Wel aan schreeuwen in de Brink en aan lange, eenzame busreizen door de provincie, maar niet aan columns. De voetballers hebben rust nodig en uw huiscolumnist loopt ook op zijn laatste benen. Ik moet alle opgedane indrukken een plekje geven en ben toe aan rust. Veel rust na mijn slopende eerste columnseizoen. Vooral voor mijn moeder is dit erg sneu, want zij is met voorsprong mijn grootste fan. Sorry Mammie! Reikhalzend kijkt ze elke maand uit naar het Klupblad, likkebaardend van verlangen ligt ze al dagen in een slaapzak voor de brievenbus, om zo snel mogelijk te kunnen kijken wat haar gekke, malle zoontje nu weer voor onzin heeft geproduceerd. 

Bovendien heb ik in de winterstop geen onderwerp. Want over iets wat er niet is, kan je toch ook niet schrijven?! Op een column over de winterslaap van de middenstip zit ook bijna niemand te wachten.

Het belangrijkste van het schrijven van een column is een geschikt onderwerp, dan ben je al voor 80% klaar. Vervolgens bedenk je bij dat onderwerp 5 steekwoorden en daarna werk je het in 18 inspiratievolle minuten uit. Meer is het niet. De beste creatieve processen doen zich trouwens voor tijdens de stoelgang, in de bus of in bad. Het is maar dat u het weet. Ik lig bijvoorbeeld nu in bad en op uitdrukkelijk verzoek zal ik hiervan geen fotografisch bewijs bijsluiten. Dus kom maar op met jullie onderwerpen of vragen waar de Voice in anderhalf A-viertje een antwoord op kan geven! 

Ik heb nog één column op voorraad. Persoonlijk vind ik dat het leukste wat ik ooit heb geschreven, maar ik durf het niet te plaatsen. 90 procent van de voetbalvereniging zal me uitkotsen en dan is mijn leven volslagen zinloos geworden (de andere 10% zal mij op een versierde wagen door Bakkeveen rijden, dat dan weer wel). Maar jongens, het is satire, zal ik ter verdediging tegen de 90% roepen…. maar ik neem het risico niet. Daarnaast heb ik nog twee onderwerpen in gedachten, alleen die vergen enige onderzoeksjournalistiek. 

Zo voelt het tweede zich door deze rubriek literair verwaarloosd. Het tweede is namelijk akelig dol op zichzelf. Te weinig aandacht knaagt aan de zelfverklaarde wondervoetballers en dit sluimerende minderwaardigheidscomplex wil ik graag de kop in drukken, maar dan wel op mijn voorwaarden! Als ik een stukje over het tweede ga schrijven, heb ik OBJECTIEVE observaties en indrukken nodig. En niet de misplaatste zwetsverhalen over Barcelonavoetbal die ze zelf ophangen. Mijn waarschijnlijk veel te simpele gedachte is dan, als ze echt zo vreselijk, hartstikkene, ontiegelijk goed waren, dan speelden deze pareltjes wel in het Eerste, bij Harkemaster boys of bij Heerenveen, maar dat is waarschijnlijk veel te eenvoudig gedacht. Maar ik kan niet oordelen voordat ik het met mijn eigen bril heb mogen aanschouwen. Het is zo zonde dat de helden van het tweede al aftrappen, op een tijdstip dat ik er pas voor de tweede keer uit ga te plassen, anders was ik ongetwijfeld een trouwe bezoeker en fan geweest. 

Maar in ieder geval, voor het tweede heb ik alles over en ik wil een keer een wonderwedstrijd van A tot Z meemaken. En dan hebben we het over het moment van verzamelen tot het einde van de derde helft. En dan wil ik overal bijzijn. Eigenlijk wil ik er gewoon een keertje een heel klein beetje bijhoren. Bij de teambespreking in de box voorafgaand aan de wedstrijd, in de dugout bij de wedstrijd, bij de bespreking in de pauze, daarna de dugout weer in en uiteindelijk bij de nabespreking in de box. En eigenlijk wil ik nog een warming up doen en 5 minuten meespelen ook. Maak jullie geen zorgen, mijn enkeltje is nog steeds niet over het Dodo festival heen. Ik zie de uitnodiging, bij voorkeur schriftelijk, graag tegemoet. Dan zal ik ook eens meemaken hoe het voelt om zo smoor als een rookworst uit de Swetser te dampen en dan om half 9 een wekker te horen gaan. 

Daarnaast wil ik binnenkort een gesprek met de voorzitter van de VV Bakkeveen, mijn opdrachtgever voor deze column. Het liefst zou ik hebben dat ik de scope van mijn onderwerpen in een noodgeval wat breder mag trekken. Bakkeveen in het algemeen en/of voetbal in het algemeen en/of onzin in het algemeen. Dit om de continuïteit van deze rubriek nog enige tijd te waarborgen. Het onderwerp is voor mij niks anders dan een vehikel om ergens in Bakkeveen een kleine glimlach te ontlokken, wat het onderwerp ook is. Dan is mijn doel geslaagd. 

Excuses! Volgende maand gewoon weer een column, hoop ik. Dit was alleen maar een wanhopige schreeuw om hulp.   

Liefs,

thevoice@bikkelsite.com

RSS Feed

1 reactie for The Voice of VV Bakkeveen februari 2012

Nico | 26 februari 2012 at 12:19

Heh Frank,

Wederom genoten van jouw geniale colum, het niveau stijgt en stijgt….

…binnenkort een verslag in het Klupblad van jouw avonturen met het Tweede??

Ik denk dat Hansi Hansi met zijn bundel Achter de kleedkamerdeur er een geduchte concurrent bij krijgt!!

<<

>>