Deel 2: Lekker is Anders, Koken met Warnders (extra lange lente- en fotospecial)

 

Vier weken geleden plaatste uw bikkelsitedirectielid uit de veelgeprezen culinaire topreeks ‘Lekker is anders, koken met Warnders’ deel 1 op www.bikkelsite.com. Sindsdien ben ik overstelpt met smeekbedes van dorpsgenoten om met meer praktische kooktips te komen, omdat er een schreeuwende behoefte is aan culinaire handreikingen van de enige echte keukenprins van Bakkeveen.

 

Daarom hier op veler verzoek en onder de nodige dwang: Deel 2 van: Lekker is anders, koken met Warnders.

 

In mijn wilde, jachtige (werk)bestaan heb ik niet altijd tijd om zelf uitgebreid het kookgerei ter hand te nemen en een vier gangen gastronomisch hoogstandje op tafel in huize Warnders te toveren, zoals u bijvoorbeeld in het vorige deel hebt kunnen lezen.

 

Gelukkig hebben ze in Bakkeveen een pand ingericht om naadloos in die behoefte te voorzien, om precies te zijn midden in het centrum van het toeristencentrum van Noord Nederland. Hier staat het enige, echte sterrenrestaurant van Bakkeveen, uw haute cuisine gastronoom: snackbar Foodplanet de Kolk, waar ik éénmaal per week de nodige vitamineshots op doe, waardoor deze donkerblonde god er (desnoods met behulp van een kleurspoeling) nog zo verschrikkelijk jeugdig, fris en fruitig uitziet. Jaja… Uw kookgoeroe is echt al 31 jaar, maar draait nog moeiteloos mee op Terschelling en Mallorca.

 

Daarom in deze lekkere uitgebreide lente-/fotospecial van lekker is anders, koken met Warnders: Macaronimaaltijd + 7up bij Foodplanet de Kolk te Bakkeveen

 

Benodigdheden:

  • Blauwe auto, of in geval van nood paarse fiets

  • Colbertje of maatpak (chique uiteten, betekent gepast gekleed)

  • € 8,35

  • Stapel servetjes

  • 6 place mats

  • Veger en blik

  

De blauwe auto (of desnoods de paarse fiets):

 

Geloof het of niet, maar het belangrijkste bij Macaronimaaltijd + 7up bij Foodplanet de Kolk te Bakkeveen is de helblauwe auto.

 

Stap 1: Voor een gastronomische traktatie bij Foodplanet de Kolk is absolute fitheid en conditie vereist. Dus om fit en fruitig aan de start van deze smaaksensatie te staan is het absoluut wenselijk om niet amechtig te zijn en de benenwagen te bereiden. Dus niet vergeten, heel belangrijk: Aanvaard de reis naar Foodplanet de Kolk in de helblauwe auto.

 

 

 

Auto stuk of uitgeleend? Geen nood, in dit soort gevallen kan een paarse fiets uitkomst bieden. Let wel: alleen een paarse fiets is voor deze klus geschikt.

 

 

 

 

Stap 2:

 

Wanneer u hier bent gearriveerd, zit u goed en staat u een ware smaaksensatie te wachten:

 

 

Betreed het pand in een soepele, energieke tred, kijk goed om je heen of je Mark Dijk achter de kassa of boven de frituurpan ontwaard, geneer je niet en brul onder alle omstandigheden enthousiast: DARKIOOOOOOOOOOO. Dat je bijna bejaarde stelletjes een hartverzakking aan doet, doet niet ter zake. Dus heel belangrijk, nooit vergeten: roep: DARKIOOOOOOOOO.

  

Stap 3:

Neem een bedrag hoger dan € 8,35 ter hand en plaats luid en duidelijk de bestelling, als je een vaste klant bent, voeg daar nog wat specifieke wensen aan toe: Ik doe het altijd als volgt: Een macaronimaaltijd met curry, extra augurk, geen tomaat en een bolletje salade (doe dit alleen als je jarenlange vaste klant bent) en een blikje 7-up. Doe dit minimaal 52 keer per jaar, zodat je hierin zeer geoefend en vaardig wordt. Ik verkeer al in de luxe positie, dat ik al helemaal geen bestelling meer hoef te plaatsen.

 

Een exclusief kijkje in de keuken:

 

Speciaal voor Lekkers is anders, koken met Warnders, had ik de eer om het kookepicentrum van foodplanet de Kolk te betreden: De keuken! Hier heb ik exclusief een paar snapshots weten te maken, onder begeleiding van de sterrenchefkok van Foodplanet de Kolk: Mark Dijk (Darkiooooooooo voor intimi).

 

Stap 4(voor het personeel):

Darkio haalt heel geroutineerd en vaardig de nodige authentieke ingrediënten uit de koelkast.

 

 

Stap 5: Onderstaand ziet u exclusief hoe volgens een uiterst geheime kookformule, met speciale ingrediënten en handgedraaide verse pasta door de mensen van de Foodplanet in authentieke grootmoedersstijl de macaroni wordt bereid.

 

 

(Kom ik GVD 1 x keer per week in de snackbar om niet thuis uit de magnetron te eten…).

 

 

 

Stap 6 - 14: Maar zie hier…….. In authentieke grootmoedersstijl wordt wel het eitje gebakken, alhoewel het in grootmoederstijd, al was het alleen maar om budgettaire redenen, het ALIJD in één keer goed ging en moest…

 

 

 

Oeps:

 

 

Nogmaals oeps:

 

 

Gelukkig ging het in de zeventiende keer goed:

 

 

 

Hmmm. Dat wordt smullen.

 

Stap 15: Om het geheel extra op smaak te brengen en alle smaakpapillen tijdens het nuttigen van het menu complementair aan het werk te zetten wordt een fleurige composthoop volgens de wensen van deze consument, op het bord gedrapeerd:

 

 

Stap 16 - 19: Op de volgende foto’s ziet u hoe de voorbereidingen van de lunch in de snackbarruimte worden voortgezet, gezien ervaringen uit het verleden met ondergetekende, vinden er een paar extra handelingen en maatregelen plaats, om het eet- en reinigingsproces achteraf, zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 

 

 

En:

 

U ziet ook dat de macaroniconsument (ondergetekende) ook zelf nog een paar voorbereidingen treft.

 

 

 

 

 

Stap 20: Zoals u op onderstaande foto ziet is het primaire bereidingsproces van het hoofdingrediënt ten einde en wordt dit vakkundig toegevoegd aan de GFT die inmiddels al op het bord ligt (zie stap 15).

 

 

 

 

Stap 21 -22: Er wordt ook nog wat vlees aan de lekkernij toegevoegd…, zodat de hele schijf van vijf ruim is vertegenwoordigd in dit culinaire hoogstandje.

 

Hoooooooo Darkio…. Niet met de handjes, dit mag de smaakpolitie niet zien!!

 

 

 

 

Nieuw plakje ham en voor de smaakpolitie even overnieuw…. Goedzo knul, je kan het wel!

 

 

 

Stap 23!! En nu……. Vindt het belangrijkste proces plaats, het kwalteitseitje wordt met een wiskundige precisie over de overige ingrediënten gedrapeerd, om de smaaksensatie tot orgastische hoogten te brengen…. Hmmmmm.

 

 

Stap 24: De volgende foto verraadt het toonbeeld aan zorg wat aan het gerecht wordt besteed (en dat allemaal voor € 8,35 beste mensen (inclusief 7-up en buitengewoon vriendelijke bediening). Het persil kunstgras maakt het helemaal af!

 

 

 

Stap 25: Nu dit gehele proces heeft plaats gevonden is de tijd aangebroken om dit wondergerecht naar de consument uit te serveren…. U bent jaloers op de smaaksensatie die schrijver dezes mocht ondergaan, u zou bijna de foto al opeten.

 

 

 

 

Stap 26: In opperste concentratie wordt de macaroni gesplitst en het eitje en het plakje ham vakkundig geslacht, voor een optimale eet- en smaakbeleving…

 

 

En exact 2 minuten en 18 seconden later…

 

 

 

 

En weer 6 seconden later…

 

 

Stap 27 - 30 Nu gaat de sterrenchefkok zich hoogstpersoonlijk met de nazorg bemoeien….

 

 

 

EN:

 

 

 

Ik kan iedereen meer dan aanraden: Macaronimaaltijd + 7up bij Foodplanet de Kolk te Bakkeveen

 

Speciaal bedankt:

 

Mark (Darkiooo)

Joey

Jorrit

Bert Douwsma, die zijn snackbar beschikbaar stelde voor dit project.

 

Alle aanwezige klanten: sorry!

 

Volgende keer bij: Lekker is anders, koken met Warnders: Nasimaaltijd + 7up bij Foodplanet de Kolk te Bakkeveen