Bikkelsite.com | jouw digitale pretcafé

jan/13

9

The Voice of Bakkeveen, januari 2013

Voorspellingen 2013

Beste bezoekers van de Bikkelsite, dorpsgenoten,

The Voice wenst alle Sluswachter lezers en de bezoekers van de Bikkelsite een heerlijk, spetterend, vrolijk, gezellig en bovenal gezond nieuw jaar toe! Een verrassend nieuw jaar zal het zeker niet worden, want ik weet al exact hoe 2013 er uit gaat zien. En ik heb recht van spreken, want voor 2012 had ik al precies voorspeld dat Nederland moeiteloos Europees voetbalkampioen zou worden en dat VV Bakkeveen eindelijk zou promoveren naar de tweede klasse Noordelijke zondagamateurs. Met dit paranormaal zelfvertrouwen weet ik zeker dat onderstaande voorspellingen voor 2013 ook gewoon weer uit gaan komen. The Voice kijkt diep, paranormaal begaafd en filosofisch in een glazen bier, trilt en schokt een beetje, krijgt heftige signalen van boven, bliksemschichten schieten door zijn bolletje, oogjes draaien weg achter het brilmontuurtje, schuim komt uit zijn mondje, ziet visioenen van Jomanda en als vanzelf rolt onderstaande met 10 vingertjes blind uit zijn toetsenbord. Eind 2013 zult u zien dat minstens 100% van de voorspellingen zijn uitgekomen. Heus wel!

Voetbalnieuws

We trappen traditiegetrouw af met de voetbalvoorspellingen. Komende voorspelling zal knoeterhard aankomen, u mag me er aan houden, maar het Nederlands voetbalelftal wordt dit jaar geen Europees Kampioen en ook Wereldkampioen zie ik ze dit jaar niet worden.  PSV verkoopt  in januari de lucht boven het Philips stadion voor 60 miljoen euro en deze opbrengsten worden geheel ingezet om in de winterstop  nog voor 60 miljoen aan 5 spelers uit te geven. Helaas wordt PSV hiermee weer geen kampioen. Jammer hoor.  Ajax, ja Ajax…. met een voorsprong van 9 punten en met een team die in de laatste wedstrijd van het seizoen een gemiddelde leeftijd kent van 17,4 jaar wordt voor de derde keer op rij glansrijk kampioen. Frank de Boer krijgt een standbeeld en daarmee Ronald de Boer ook een beetje.. El Salvador ziet van af een Spaanse berg dat het goed is.

Dichter bij huis doet zich een wonder voor. In 2013 krijgen mijn grote vrienden de Molsjes  geen enkele gele kaart meer voor praten, schoppen of vreemd juichen. Een enorme vooruitgang ten opzichte van de vorige 10 jaar.  Helaas krijgen ze allebei nog wel 7 keer direct rood. …

De tank van het tweede, altijd gewapend met een bowlingbal onder het voetbalshirt en niet van de bal af te zetten doet de langste solo uit de Nederlandse amateurvoetbalgeschiedenis. De solo van Pietonel Messi (bist iets kwiet, bel Piet, kan je iets niet vinden belles met Melles) die hij op geheel eigenwijze uit voert, begint bij het eigen strafschopgebied,  duurt precies 9 minuten en 12 seconden en behelst een afstand van 312 meter waarbij hij drie keer het hele elftal van vv Boerenkoolstronkstradeel van zich af schudt, om vervolgens de bal panklaar neer te leggen voor Sjoerd die het lederen monster met vernietigende kracht in het dak van het doel doet belanden.  Op uitdrukkelijk verzoek van de selectie van het Tweede voorspel ik ook dat ze in 2013 na enkele epische wedstrijden bekerkampioen worden en vervolgens 21 dagen non stop dronken van geluk zijn.

Lokaal feestnieuws

2013 wordt ook het jaar van het feest en daarmee ook het jaar van het bier. Het ultieme jaar voor de feestvierders en de alcoholaanbidders.  Zo voorspel ik in 2013 weer een Dodo festival op de laatste vrijdag van de bouwvak vakantie met een heuse 2 daagse explosie van gelukzaligheid, superpret en knetterende hoofdpijn toe. De organisatie praat ons in februari bij met de plannen om Bakkeveen 3 dagen lang te transformeren in een heus megalomaan pretpark, met grote podia en een spectaculaire achtbaan die start bovenop de Belvedère, vervolgens met 8 loopings en 4 kurketrekkers door de Mjumsterwei schiet, die vervolgens suist  over de vijfsprong, vlak boven De Brink en dan met een tunnel onder de vaart door en bij de Poeisz met donderend geweld schokkend tot stilstand komt. Ook wordt in de vaart de grootste wildwaterbaan van Europa geïnstalleerd, op stappen voor De Kolk en met bulderende waterpret naar Siegerswoude en in de kabelbaan met minibar weer terug.

Zonder muziek geen feest, daarom is voor het DODO avondprogramma U2 benaderd. Voor de kleintjes komen K3 en Justin Bieber. Op een ander podium is het Hollandse avond met Guus Meeuwis, Marco Borsato en Jantje Smit. Rinus en Ramona verzorgen het voorprogramma met de nieuwe hitkneiter ‘Eet geen bananen’ . CNN stuurt cameraploegen om de unieke festiviteiten vast te leggen. De toeristische aanzuigende werking overtreft alle verwachtingen.  Voor 2014 is De Waldsang al 124 keer volgeboekt.  Dit hele feest wordt tijdens de 125 jarige bestaan van het Plaatselijk Belang nog eens dunnetjes over gedaan.

Interlokaal feestnieuws

Het lokale feestgedruis is sommige opgeschoten jongelui niet genoeg (mooie zin die zomaar in de kameleon had kunnen staan). Moeder keek hoofdschuddend toe hoe de flink uit de kluiten gewassen tweeling de stapel boterhammen zienderogen deed slinken (ook een hele mooie Kameleonzin, maar dit geheel terzijde). Maar in ieder geval, sommige jongeren kiezen voor de nodige feestvitamines het ruime sop. Net als vorig jaar gaan 23 ontketende Bakkeveners weer helemaal uit het bolletje bij Guus Meeuwis in Eindhoven. Op de heenreis trekken we al zeer veel bekijks in onze fluorescerende driedelige pakken met allemaal hartjes in alle kleuren van de regenboog.  Heel Eindhoven zal weten dat Bakkeveen er geweest is. De volgende dag spreekt Sjoerd de legendarische woorden: Heeft Guus gister eigenlijk ook nog opgetreden?

Daarnaast gaat nog een diepgewortelde wens van mij in vervulling. Met maar liefst 53 enthousiaste en ontketende Bakkeveners en andere omwonenden gaan we het centrum van El Arenal op Mallorca bezetten. Bakkeveen bezet Mallorca. Een heel hotel wordt omgedoopt tot Bakkevenia met hectoliters bier en gezinsverpakkingen paracetamol. Helaas kan ik hier verder niks over vertellen. Zwijgplicht of zoals de Roemenen dat zo mooi kunnen zeggen: What happens on Mallorca stays on Mallorca. Maar geen zorgen: van de 1900 gemaakte foto’s halen 58 de Bikkelsite.

Showbiznieuws

Verder doe ik nog een hele gewaagde voorspelling, jullie zullen het niet geloven, maar begin 2013 klapt de relatie tussen Sylvie Meis en Rafeal van der Vaart.  Ik krijg van boven heel uitdrukkelijk door dat er iets is met het woord‘ klapt’ . Nederland moest geloven dat dit een sprookjeshuwelijk is, waarbij sprake is van echte liefde en oneindig veel geluk. Ik krijg echter hele andere signalen door.

Royaltynieuws

Een zelfde soort signaal krijg ik ook door over het zogenaamde sprookjeshuwelijk van Maxima en Willem Alexander. Heel Nederland, behalve eentje, gelooft dat dit een echte onvervalste liefdesrelatie  is geworteld in gewapend beton.  Niet stuk te krijgen. Ik denk dat de relatie is geworteld in het drijfzand van status, aandacht, rijkdom, aanzien, creditcards en kledinggeld. Nadat Maxima het hele jaar bij Bea heeft zitten drammen om afstand te doen van de Troon en Bea daar geen gehoor aan heeft gegeven, heeft wilde Max er genoeg van en gaat voor een knappe rijke sporter uit America. Ook werd ze even gesignaleerd in het bijzijn van Cristiano Ronaldo.

Voicenieuws (1)

Trijntje Oosterhuis krijgt een nieuwe schok te verwerken. Ze komt er eindelijk achter dat The Voice niet om haar draait, maar om de kandidaten, haar populaire zen – achtige gereutel over dicht bij je gevoel en emotie blijvende achievement step up wartaal wordt niet langer begrepen en gepikt. Er draait 1 jurystoeltje om en Trijn mag in de eerste wagon naar huis.  Superdoei!

Voicenieuws (2)

En The Voice zelf? Ik voorspel dat ik eind 2013 nog steeds een hardwerkende ambtenaar ben als dienaar van de Kroon voor de hoofdstad van Noord Nederland. Ook met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid durf ik te voorspellen dat ik 1 maart 2013 6 kilo lichter ben dan nu en weer op het niveau zit van 1 augustus. Ze zeggen wel:  goed gereedschap hangt onder een afdakje, maar ik zeg op mijn beurt dan: goed gereedschap hangt niet achter in een loods. Ik lig nu als een Bultrug op de bank en vanaf het moment dat ik het idee opvat om van de bank te klimmen heb ik twee minuten nodig om mij er amechtig van af te hijsen. Tshirts die ik van de zomer nog moeiteloos aan kon, zijn inmiddels gedegradeerd tot een zooooooo 2004 naveltrui. Ik overweeg een navelpiercing te laten zetten. Waar ik vroeger na het stappen binnen 3 seconden mijn tshirt uit kon gooien om de nacht te vervolgen op mijn bed, heb ik afgelopen zaterdag 3 minuten tevergeefs aan mijn tshirt staan sjorren om uiteindelijk te kiezen voor een schaar en mijn tshirt van onderaf aan uit te gaan knippen. Uw stukjesschijver zat vacuüm.

Superdoei!

Rest mij niks anders dan u een gelukzalig, maar bovenal gezond, supermooii en vrolijk 2013 te wensen. Wilt u weten hoe uw leven er in augustus voor staat? U kunt mij altijd raadplegen voor een persoonlijk consult om tegen concurrerend tarief een en ander te laten ophelderen.

Liefs,

The Voice of Bakkeveen

RSS Feed

<<

>>