Bikkelsite.com | jouw digitale pretcafé

jul/16

11

The Voice of Bakkeveen: Een brief naar Dreft

Dreft belooft vetresten te verwijderen van 24 uur oud. Maar hoe moet het dan met vetresten van ruim 5 weken oud?!

Beste Dreft,

In de maand juni ben ik met mijn nieuwe, mooie, iets te jonge, lieve vriendin een maand lang op liefdesvakantie geweest op een goddelijke tropische bestemming. En dat was heerlijk! Maar dat doet er helaas nu even niet toe.

Er wordt altijd gezegd bij ons in het dorp: nooit met een lege maag in het vliegtuig stappen!  Dus vlak voordat we op reis gingen heb ik nog een heerlijk zelfgebakken varkenshaasje klaar gemaakt, met paprika, uien, prei, champignonroomsaus en zelf geschilde gebakken aardappeltjes (dat soort dingen doe je nog aan het begin ;).  Nu kan ik me voorstellen dat u denkt: Leuk voor u, maar wat kan ons dat schelen?! Nou, daar komt het. Tijdens dit romantische en broeierige samenzijn, hadden we alleen oog voor elkaar en zijn we de tijd volledig vergeten.  Dus toen moesten we hals over kop met het compleet negeren van de maximaal toegestane snelheid naar Schiphol scheuren. Vraag niet hoe, maar op het nippertje zijn we nog in het vliegtuig geglipt.

Maar u begrijpt, het laatste waar we aan gedacht hebben bij vertrek is even de pan waarin het vlees is klaargemaakt schoon te maken. Dus toen we thuis kwamen werden we verrast door een pan waarin zich een compleet eigen biotoop had ontwikkeld, waarin de schimmel de boventoon voerde. Laten we het in 1 woord samenvatten: dikke vette grote bah! Een traan kroop uit mijn oog, toen ik mijn favoriete pan in die toestand aanschouwde. De goddelijke vakantie was  in mijn herinnering zelfs even helemaal naar de achtergrond verdrongen.  Zou mijn pan, met die dierbare herinnering, ooit weer de oude worden en zouden er nog vele mooie gerechten in bereid worden?!

Gelukkig had ik 2 dagen na de vakantie een verjaardag waarbij veel vrouwen aanwezig waren met heel veel verstand van huishouden. Ze buitelden over elkaar heen om mij te adviseren, maar 1 woord kwam in alle adviezen steeds naar boven: Dreft!

Omdat in een noodgeval elke seconde cruciaal kan zijn, ben ik onmiddellijk naar de winkel gesneld, gelijk naar het vaatwasschap gesprint, de Dreft ‘ultra power all-in one’ vaatwastabletten eruit geplukt en het als de wiedeweerga af gaan rekenen.

Echter, toen ik thuis kwam en vluchtig de verpakking bestudeerde, sloeg de schrik en paniek mij om het hart: ‘verwijdert zelfs vetresten van 24 uur oud’ stond er in duidelijke letters, en daaronder in een andere taal in dezelfde duidelijke letters nog de tekst als bevestiging ‘nettole même la graisse incrustée depuis 24h’. Nou, dan weet je het wel.  Maar de vetresten in mijn lieve pan waren geen 24 uur oud, maar maarliefst 5 weken, 2 dagen en 3 uren (omgerekend in uren dus: 891!!). Mijn pan was ten dode opgeschreven. Anders gezegd: dood, gecremeerd, begraven en al 5 weken onder de grond. Probeer daar maar weer eens leven in te wekken! Maar ik ben een doorzettertje en denk van nature altijd oplossingsgericht. Mijn hersenen draaiden op volle toeren. Wacht…. 1 tablet verwijdert vetresten van 24 uur….  891/24 =37, 125. Voor de zekerheid ronden we dit naar boven af. 38! Dat is natuurlijk het gouden ei! 38 tabletten zouden mijn probleem natuurlijk probleemloos oplossen! Voor elke 24 uur 1 tablet in mijn vaatwasser.

Opgewonden deed ik de pan in de vaatwasser (zonder andere vaat, zodat die wonderpillen zich alleen op de pan hoefden te concentreren), toen 38 tabletten erachteraan. Voor de zekerheid zelfs 39 gedaan.  Vaatwassertje aan en afwachten maar! Tot er na een paar uur weer een glanzende pan mij vrolijk aanstaarde vanuit mijn vaatwasser, verwachte ik. Nou, nee dus! De eerste complicaties deden zich al na 3 minuten voor. Uit de kieren en naden van mijn vaatwasser kwam schuim naar buiten! Hoe kan dat nou?! En helaas was dat geen incident. Het schuim bleef zich een weg naar buiten banen. Nouja, dit zal er wel bij horen, dacht ik. Alles voor mijn pan! Het schuim dat zich naar buiten wrong werd wel verontrustend veel. Er had zich een hele laag in de keuken ontwikkeld. Maar doorzetten dacht ik! Schuim heeft niemand met zijn handen aangezeten, dus dat kan geen kwaad.

Omdat het te verontrustend was ben ik ter afleiding even een half uurtje gaan hollen in het bos en toen ik thuis kwam stond het schuim zelfs al tot halverwege mijn afzuigkap! Met een hoge hartslag heb ik toen op de tast de vaatwasser open gedaan, maar al het schuim had er niet voor gezorgd dat mijn pan schoon was (wat nou ultra power all-in one?). Ik was ontroostbaar! En de keuken een puinhoop en een vieze pan en de aankoopprijs van de vaatwastabletten kwijt. Omdat het mooi weer was van de nood een deugd gemaakt door de buurtkinderen uit te nodigen voor een kleine schuimparty in mijn keuken, dat werd nog gezellig even. Maar ik had toch een knoop in de maag van mijn pan, de weggegooide vaatwastabletten, de puinhoop in de keuken en een haperende vaatwasmachine.

Ik ga er vanuit dat u mij kunt troosten met een opbeurende brief of presentje.

In afwachting van uw spoedige reactie.

Frank

Dank u

Uw zaaknummer is: 01744987

Uw e-mail is ontvangen.

Wij zullen binnen 24 uur reageren. Voel u vrij onze kennis te doorzoeken

Binnen 5 uur de volgende heerlijke reactie:

Beste Frank,

Hartelijk dank voor uw e-mail.

Ik ben blij om te lezen dat u en uw nieuwe, mooie, iets te jonge maar vooral lieve vriendin een hele fijne vakantie hebben gehad. Heerlijk een maand in de tropen!

Ik kan me goed voorstellen dat het niet erg prettig thuis komen was, waar uw fijne pan nog met de resten van een lekker varkenshaasje van voor de vakantie nog op het aanrecht stonden. Ik kan inderdaad vetresten van 24uur verwijderen, maar van 5 weken, 2 dagen en 3 uren, dat gaat zelfs mij over het hoofd helaas.

Nu moet ik u toch echt even vertellen, dat ik geen goede teamspeler ben… Zoals op de verpakking aangegeven staat werk ik het liefst alleen, wellicht een tikkeltje egoïstisch, maar ik ga echt vechten voor de beste plek in de vaatwasser, met 38 tegenstanders kunt u zich voorstellen, dat ik hard mijn best moet doen om te winnen. Ik wil u dan ook mijn excuses aanbieden voor de schuim party wat hierbij is ontstaan. Ik hoop dat het de keuken wel goed schoon heeft gemaakt?

Gelukkig hebben de buurtkindertjes veel plezier gehad. Ik snap dat u wat minder blij bent met mijn vechtpartij. Ik hoop dan ook met u een deal te kunnen sluiten. Als ik het aankoop bedrag van de tabletten terug betaal, beloofd u dan maar 1 tablet in de vaatwasser te stoppen in het vervolg?

Mocht u akkoord willen gaan met mijn voorstel, dan verneem ik graag uw PayPal account e-mailadres. Mocht u geen PayPal hebben, verneem ik graag uw IBAN en BIC gegevens. Deze gegevens kunt u terug vinden op uw bankafschrift of u kunt contact opnemen met uw bank om deze gegevens te verkrijgen. Omdat ik deze informatie vanwege de privacy wetgeving niet per e-mail mag opvragen, wil ik u vriendelijk vragen telefonisch contact met ons op te nemen via het gratis telefoonnummer 0800 – 023 5206. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Met vriendelijke groeten,

Dreft vaatwastabletten

RSS Feed

1 reactie for The Voice of Bakkeveen: Een brief naar Dreft

The Voice schrijft Dreft - Bakkeveen.nl | 14 juli 2016 at 20:06

[…] oud?! Hoe Frank Dreft op actie krijgt en Dreft op haar beurt weer fantastisch reageert. Klik hier Geplaatst in: […]

<<

>>