Bikkelsite.com | jouw digitale pretcafé

Pretfoto's

(GEEN ZIN OM TE LEZEN, OF JE KUNT HET NOG NIET ZO GOED? GA GELIJK NAAR DE ONDERKANT VAN DEZE PAGINA OM JE TE STORTEN IN DE WONDERE WERELD VAN DE BIKKELPRETFOTO’S!)

Een foto zegt soms best wel veel meer dan 812 woorden! Daarom is een vast en terugkerend onderdeel op jouw www.bikkelsite.com de bikklelfotoreportage! Want feestvieren kunnen we hier in het dorp van www.bikkelsite.com! Reken maar. Vorige eeuw zijn we al begonnen met het nemen van foto’s, met een wegwerpcamera maar al wel in kleur (eerst laten ontwikkelen en dan pas het fototoestel wegwerpen, suffie!). Onschuldige, lieve, vrolijke, wereldvreemde plattelandsjongens veroveren de wereld! En daar mag best op geflitst worden. Eerst naar Terschelling en op dorps- en kroegfeesten hier in de buurt, maar later ook heel voorzichtig met van die gekke bikkelsite.com kaartjes in het buitenland. Eerst verlegen en onschuldig, maar dat duurde eigenlijk nooit langer dag een dag. Volgens het oude beproefde concept: afschuwelijk dom praat, lol maken, bier kolken, feest vieren, zingen en schreeuwen. Maar altijd lief en vrolijk zonder echt mensen lastig te vallen (behalve die ene keer…). Want dat is de kracht van onze Bakkeveense Bikkels!

Als je zo op een regenachtige lome zondagochtend alle bikkelsite foto’s nog eens doorbladerd ontdek je toch iets van een patroon. Aan het begin van het jaar wordt het 1 januari, je kan er bijna op wachten, en wat is er nou leuker dan het jaar te beginnen met een feestje, een biertje en een foto? Vervolgens wordt het twee januari, maar dan is er niks te beleven. Dan wordt het langzaam aan iets warmer en loopt het tegen mei. En elk jaar, toeval of niet, wordt het Koninginnedag, dus stappen deze lieve vrolijke plattelangsjongens drinkend en zingend in de lijnbus naar Groningen om de Stadjes eens te laten zien en te laten horen hoe wij hier kunnen feest vieren. En daar zijn we trots op, dus daar nemen we gewoon een foto of 123 van.

Koninginnedag voorbij? Geen probleem. Het wordt vanzelf juni. En wat doen we in juni? Juist ja, even een voetbaltournooitje in Vries. Maar het tournooi is weer een alibi om te zingen, te schreeuwen, heel veel lol te maken, met chips te gooien bij Ping en o ja. te drinken en te fotograferen. Dan komen de onbedwingbare Terschellingkriebels, dus wat doen we dan? De auto starten, de koppeling laten opkomen, voorzichtig in de één en naar Harlingen blazen, bootje varen en biertje drinken en liedje zingen en naar Terschelling. 

Nederland is ook wat klein en de bikkels krijgen drang om hun horizon wat te verbreden en wat van de wereld te zien, dus in het vliegtuig en naar het buitenland. En tussendoor de nodige knalfuifen, dorpsfeesten, dildo festivallen en kroegfeesten. Eentonig? Welnee! We doen dit nog maar 10 jaar. 

Na al dit gelul wel een beetje nieuwsgierig geworden en je wilt wel eens een plaatje zien? Klik HIERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR voor allemaal foto’s, de visuele schatkamer van onze jeugd. Een reportage of 70, want de Bikkeltjes lopen al best wel lang mee en het verveelt nog lang niet, dus blijf terug komen voor steeds meer en nieuwe, vrolijke bikkelpretfoto’s!

1 reactie for Pretfoto's

Andras | 28 augustus 2010 at 19:57

Cool!!!
Mensen Groeten

Andras Makula

Leave a comment!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.