Bikkelsite.com | jouw digitale pretcafé

Bikkelverhalen

Bij het oprichten van www.bikkelsite.com, en zelfs ver daarvoor al, had uw bikkelsite directie maar één missie: het aanbieden van humoristische, onzinnige en vrolijke proza aan dorpsgenoten en liefhebbers. U kunt het zich misschien niet voorstellen, maar toen wij daar mee begonnen en net zo oud waren als jij nu, hadden ze nog geen internet, alleen maar zwart-wit computers met Pac-man, space-invaders, Wordperfect Oostblok en Lotus DDR. En ze hadden natuurlijk typemachines. Dus toen wij voor het eerst een computer hadden, toen haalden wij ook de fouten van het beeldscherm met Tipp-ex. Maar dat deden we niet zo lang hoor, want uw bikkelsite directie leert ook best wel snel van haar fouten. 

Dus wat deden we in die tijd: we gingen met een typemachine op zolder zitten, velletje papier er in, carbon papiertje, nog een papier en we gingen tikken. Maar wel in één keer foutloos want anders konden we overnieuw. Want een blok selecteren en in één keer wissen kan niet op een typemachine. We tikten verhaal, na verhaal en dat deden we dan in een grote Multi-map en legden die precies midden in de kroeg in Bakkeveen en daar gingen dan allemaal mensen in lezen en sommigen moesten best wel een beetje lachen.

 

We zijn begonnen met de 30-delige succesreeks, de liefdesperikelen van BOB en SM (daar heeft Barry nog zijn bijnaam aan over gehouden), toen gingen we de dialoog aan met de natuur en schreven ook nog even proza zonder concept, bijvoorbeeld over de sneeuw m/v. Deze reeksen hebben wij daarna gepubliceerd op onze nieuwe site www.bikkelsite.com, een jaartje of 10 geleden. Daarna was het echt leuk, want toen gingen we met bedrijven mailen in de hilarische reeks: Felix en Fiona mailen met… Een fictief gezin uit Oldeberkoop ging absurde en onzinnige mails sturen bedrijven en die reageerden dan en wij reageerden weer terug. Met maar één doel: om te lachen!  Correspondentie met bedrijven over doldwaze onderwerpen was een geweldig succes en wij konden daar in ieder geval hard om lachen. Zeker 30 correspondenties opgezet, die hier allemaal te vinden zijn! Lees ze vooral eens door!

 

Daarna hebben wij Dreamer in het leven geroepen, een romantische, kleffe kwijldraad die toe was aan de liefde van zijn leven met vreselijke kwijlteksten versierde hij vrouw na vrouw (of mensen die zich daar voor uitgaven) via een datingsite. Zeker 10 bijna relaties aangegaan in 3 maanden. Ook hebben wij vele docusoaps gemaakt. Dit zijn verhalen, gepaard met foto’s of filmpjes van onze hilarische stapavonturen door de jaren heen. Ook hebben we een succesreeks gemaakt, Lekker is anders, koken met Warnders. Warnders legt graag dorpsgenoten even haarfijn uit in 10 stappen hoe je een pot knakworsten moet opwarmen of een bord macaroni moet bestellen in een snackbar. Een ander succesnummer was: Vouwen kan je leren, met de bikkelsite heren: Bikkelsite.com presenteert: Bob de Vouwer (met filmpje, om het te bewijzen!).

Al met al 10 tallen hilarische epistels, met maar één doel: op zijn minst een kleine glimlach op uw mooie gezicht proberen te toveren.

Dit hebben wij de afgelopen 10 jaar voor u geschreven (en later gewoon nog eens overgetypt):

– De liefdesperikelen van BOB en SM

– Dialoog met de natuur

– Proza zonder concept

– Docusoaps     verhalen met foto’s en films van onze doldwaze avonturen

– Pepijn en Charlotte

– Felix en Fiona mailen met..

– Dreamer 27: de internetliefdesavonturen van een kleffe kwijldraad

– Lekker is anders, koken met Warnders

– Bob de Vouwer

No comments yet.

Leave a comment!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.