Bikkelsite.com | jouw digitale pretcafé

jul/10

16

Felix snapt handleiding 'Prei a la creme' niet en mailt daarom met Iglo

Bij de instructies op een willekeurig pak ‘Prei à la crème’ van Iglo staat, zonder blikken of blozen: ‘Doe de bevroren prei in een afgesloten pan’, maar wat Felix ook probeert. Hij krijgt zonder grof geweld de prei niet in een dichte pan…………. Tijd voor een mailtje.

De brief van Felix:

Geachte heer, mevrouw,

Ik zit met een groot kookprobleem.

Mijn naam is Felix de Lange en sinds 3 maanden woon ik samen met mijn schat van een vriendin. Ze is een engel, ik hoef me van haar nooit met het koken van eten te bemoeien en ik moet zeggen, deze traditionele rolverdeling bevalt me prima! Het resultaat van haar kookkunsten is prima binnen te houden.

Nu doet zich echter een probleem voor, mijn vriendin is eergisteren met haar moeder voor drie weken vertrokken voor een mondiale stedentrip en ben ik alleen achter gebleven. Voor het thuis eerst zonder mijn vriendin en haar culinaire kwaliteiten! Uiteraard moet ik voor mezelf zorgen, dat vind ik geen probleem want ik weet de snackbar zelfs met ogen dicht te vinden. Toen ik dit tegen mijn vriendin zei werd ze gelijk boos! Als ze erachter komt dat ik alleen maar ongezond zou eten zwaait er wat…… Ik zou zelfs de relatie op het spel zetten. Wel lief natuurlijk dat ze zo zorgzaam is……… Maar ik zat wel met een probleem. Mijn vriendin had al heel lief allemaal eten ingeslagen, waaronder Prei a la crème van Iglo. Mijn vriendin zei nog, doe maar strikt zoals er op het pakje staat, dan lukt het zelfs jou om eten te koken!

Omdat mijn vriendin niet van prei houdt en ik wel, ben ik vol goede moed gister met de prei a la crème aan de gang gegaan, het ziet er heerlijk uit op het pakje!

Maar bij de eerste instructie loop ik al gelijk vast…. Op het pakje staat heel duidelijk ‘doe de prei in een afgesloten pan’. Maar wat ik ook probeer, ik krijg die prei de afgesloten pan niet in, of  ik moet grof geweld hanteren, maar dat zal mijn vriendin niet op prijs stellen met de gloednieuwe pannenset die ze van haar ouders heeft gekregen.

Wat doe ik verkeerd? Graag uw spoedige reactie…….. tot die tijd probeer ik mij toch te redden met de heerlijke macaronimaaltijden in de lokale snackbar.

Met vriendelijke groet,

Felix de Lange

Het vlotte antwoord van Iglo:

Wij kunnen ons voorstellen dat u ons om advies vraagt. Wij adviseren u dan=20=
ook om de prei in de pan te doen en vervolgens de deksel op de pan te plaat=
sen.=20

Inmiddels hebben wij uw opmerking doorgegeven aan de desbetreffende afdelin=
g.

Wij hopen dat u nu kunt genieten van de Iglo prei a la creme.

Met vriendelijke groet,
Iglo Consumentenservice

Mevrouw B. Polychronakis

RSS Feed

<<

>>