Bikkelsite.com | jouw digitale pretcafé

jul/10

16

Felix' roept Betadine ter verantwoording

Betadine® (povidonjood) is een breed spectrum desinfectans waarvan het werkzame bestanddeel jodium is verpakt in het dragermolecuul povidon (PVP). Door jodium aan povidon te binden, wordt het water oplosbaar en daardoor makkelijk en prettig in het gebruik (het prikt bijvoorbeeld niet), terwijl de ontsmettende eigenschappen van jodium volledig behouden blijven. Bovendien is het mogelijk povidonjood in allerlei toedieningsvormen te verwerken; oplossing, scrub, zalf, zalfgazen, shampoo, poederspray en pleisters

Felix roept Betadine ter verantwoording ivm hun nieuwe commercial:

Geachte Heer/Mevrouw

Mijn zoontje Jasper van 9 is nogal een waaghals, geen gevaar gaat hij uit de weg. Dat dit af en toe tot bloedige taferelen lijdt neemt hij dan ook op de koop toe.

Tot afgelopen weekend bleef het slechts bij schaafwonden en/of kneuzingen. Maar deze keer was het toch echt raak,  hij was met zijn skateboard achter een Pick-up gaan hangen, de chauffeur had niets in de gaten en toen deze plotsklaps op de rem trapte, was het kwaad al geschied; als ik Jasper mag citeren: “hij trapte boven op de rem en ik maakte een salto door de lucht en kwam achter in de laadbak terecht”. Jasper was tijdelijk buiten bewustzijn geraakt als ik de chauffeur mag geloven wie op zijn beurt ook erg was geschrokken van het tafereel. De chauffeur reageerde adequaat en schakelde direct de hulpdiensten in.

Op de eerste hulp werd al gouw geconstateerd dat Jasper erg veel geluk heeft gehad en hij er slechts een gebroken pols en een flinke jaap in zijn wenkbrauw heeft overgehouden.

Eenmaal bij kennis wou ik Jasper toch even uithoren over zijn rare capriolen, wat ik toen te horen kreeg achtte ik als een slechte smoes totdat ik jullie commercial zag en Jaspers pleit alsnog werd beslecht, Jasper zij dat hij 500 euro kon verdienen als hij zijn stunt op video wist vast te leggen en daarom was hij vast aan het oefenen geweest, om later een strak geregisseerde blooper ten toon te spreiden.

In jullie commercial lijkt het er op dat jullie dergelijks stunts als die van onze Jasper aanmoedigen, iets wat bij mij in het verkeerde keelgat is geschoten. Het is natuurlijk jullie broodwinning, immers hoe meer slachtoffers, des te hoger uw omzet. Ik vind het echter onverantwoord om middels een prijsvraag mensen te stimuleren om levensbedreigende capriolen uit te laten halen om zodoende in aanmerking te komen voor een schamele 500 euro. De helft van dat bedrag ben ik inmiddels al verloren door uw rare praktijken van klantenwerving, immers ik kan nu wel naar mijn no-claim fluiten welke ik anders volgend jaar bij mijn zorgverzekeraar zou kunnen opstrijken.

Trouwens, misschien was het handig geweest om iets van de algemene voorwaarden in de commercial te laten zien, dan wist Jasper tenminste dat hij helemaal niet mee had mogen doen en zodoende een heleboel leed had kunnen besparen.

Ik hoop dat u mijn schrijven serieus neemt en zie een reactie dan wel schadevergoeding (het zij een passende attentie voor onze Jasper) van uw zijde dan ook met vertrouwen te gemoed.

Vriendelijke groet,

Felix de Lange

De reactie van mevrouw Kogel (what’s in a name)

Beste heer de Lange,
Het spijt ons dat u zich stoort aan onze reclame en de bijbehorende actie. De Betadine campagne draait om huis-tuin & keuken ongelukjes. Uiteraard is het niet de bedoeling dat mensen zelf bloopers in scene gaan zetten (dit wordt duidelijk gecommuniceerd op de site). Het zou ons zeer verbazen als mensen dit gaan doen. Immers. Het principe ” bloopers insturen” is al zo oud als de weg naar Rome. “America’s funnies homevideo’s” draait al tientallen jaren met veel succes.Ook in Nederland zijn er programma’s als “de leukste thuis” waarin mensen hun bloopers insturen en hiermee een geldbedrag kunnen winnen. Zonder een voor ons bekende wanklank. Sterker nog de scene’s uit onze filmpjes zijn afkomstig uit dit programma dat vóór kinderbedtijd geprogrammeerd is.

Als u uw zoon erop wijst dat achter een truck hangen géén blooper meer is en dat dit in films ook aan professionele stuntmensen wordt overgelaten, dan hebben wij hier voor uw zoon een aantal Betadine producten klaar liggen. Zo kan hij in het vervolg zijn huis-tuin & keuken wondjes goed verzorgen.

Wij hopen dat u begrip hebt voor onze overwegingen. En dat u in de toekomst toch weer positief naar Betadine kijkt.

Betadine is en blijft de beste ontsmetter van wondjes. En in tegenstelling tot onze reclame prikkelt het niet.

Hartelijke groeten,

Eline Kogels

Product Manager Betadine & Ascal

Een hele geruststelling, felix ziet het beloofde pakketje dan ook met smart tegemoet. Wordt vervolgd.RSS Feed

<<

>>