Bikkelsite.com | jouw digitale pretcafé

dec/20

24

The Voice of Bakkeveen: Frank mailt met Unox

Een zak‘ Extra Rijkgevuld Tomatensoep met extra gehaktballen, paprika, wortel en pasta’ van Unox bevat 99% van het vlees een ‘ beter leven keurmerk’. Waarom geen 100%????!

Beste Unox,

Eigenlijk heb ik twee passies in mijn leven. Tomatensoep, milieu en modeltreintjes.

Heel vaak kan ik mijn passies combineren.

U moet weten dat ik een groot praktiserend voorvechter ben van een (veel) beter milieu en een honderd procent circulaire economie. Afvalscheiding is mijn bloedeigen dwangneurose. Wanneer iemand bij mij thuis met een sierlijke boog een rooibos theezakje in de biobak doet verdwijnen, haast ik mij om de ontnieter ter hand te nemen. Daarna onmiddellijk het theezakje uit de biobak te vissen en het nietje met chirurgische precisie los te koppelen van het zakje om tenslotte het nietje in ons ijzerdepot de deponeren. Zoals mijn idool Jesse Feras Klaver het gewild zou hebben. Vervolgens kan de dader van dit milieudelict in huiselijke kring een ferme reprimande verwachten. Reken daar maar op!

Nu tijd om onze gedeelde passie te bespreken. Tomatensoep! Liters tomatensoep! Ik kan niet gelukkiger worden dan dat ik heerlijk in mijn eentje, met de fluwelen trommelvlies strelende klanken van ‘Fell in Love With an Alien’ van de Kelly Family op de achtergrond, zelf ambachtelijke biologische hand getrokken tomatensoep te bereiden. Goddelijk intensieve me-time! Heerlie gezellie!

Dan laat ik eerst biologische uisnippers roerbakken in de olie totdat deze glazig wordt, vervolgens voeg ik zelf gekochte tomaten van de lokale groentejuwelier toe en roerbak ik deze substantie samen even kort op hoog vuur, mespuntje basilicum…. Afijn, ik hoef u niet uit te leggen hoe ik tomatensoep maak. Dat is uw ambacht. En dat van mij.

Maar ik ben ook ambtenaar moet u weten en die werkovertuiging zet zich in mijn overvloed van vrije tijd ook wel eens door. Lui. Soms ga ik namelijk zo op in mijn modeltreinpassie dat als bij mij op zolder een ieniemienie seintoestel defect is, deze eerst gerepareerd moet worden. Anders heb ik geen rust. Dus dan vergrijp ik me toch stiekem uitgehongerd in mijn eentje wel eens aan uw biologisch suboptimale oplossing met duurzaam geteelde groenten: ‘ Extra Rijkgevuld Tomatensoep met extra gehaktballen, paprika, wortel en pasta’. Eerlijk is eerlijk: een mieters goed product!

Maar tot mijn grote afgrijzen en met samengetrokken lichaamsdelen waarover ik hier niet specifiek zal uitweiden, las ik dit op uw verpakking:

‘99% van het vlees in deze soep heeft het beter leven keurmerk’

Dan slaat mijn circulaire milieuhart een slag over. Waarom geen 100%?!!!! Het was niemand opgevallen als er 1% minder soepballetjes in de soep had gezeten!

Ik reken het graag aan u voor: Volgens de productverpakking zit in een zak van deze soep twee keer 265 gram. Laten we zeggen 530 gram in totaal. Hiervan is 7% gehaktballetjes. Dit is 37,1 gram (afgerond). In totaal zit er in een zak van uw goddelijke product dus 37,1% gehakt. Bent u er nog? 1% hiervan is, ik reken het nogmaals graag voor u uit: 0,371 gram! Slechts 0,371 gram! Ik moet de eerste soep-eter nog tegenkomen die 0,371 gram gehakt zou missen. Dat een soepeter zou zeggen: wat een donders lekker soepje, maar om mij had er nog wel 0,371 gram gehaktbal bij gemogen, dan was het echt perfect geweest!

Mijn voorstel en dringend advies en vraag in één: zullen we samen werken aan een beter en duurzamer milieu en zo snel mogelijk die 1% ‘niet beter leven’ gehakt uit uw verder prijzenswaardige soep halen? Onze kleinkinderen zullen ons er later dankbaar voor zijn.

Ik reken op uw spoedige reactie.

Met vriendelijke groet,

Uw medestrijder voor een betere wereld.

Frank Wandres

En binnen exact 11,4 seconden al deze hartverscheurende, persoonlijke boodschap:

Hallo,

Bedankt dat je contact met ons hebt opgenomen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Met vriendelijke groet,
Consumer Engagement Center / Careline

En 2 dagen later deze reactie van Unox! Op de valreep van 2020 toch nog een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld.

Geachte heer Warnders,

Hartelijk dank voor uw e-mail van 22 december aan Unox over uw suggestie. 

Uw idee om het vlees 100% beter leven te maken vinden wij een erg goed idee! Wij vinden het prettig wanneer consumenten met ons meedenken. Het is dankzij u dat wij continu onze producten, verpakkingen, uitingen en service kunnen blijven verbeteren. Uw suggestie wordt doorgegeven aan de verantwoordelijke afdeling. Zij zullen deze meenemen in hun evaluaties. 

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan horen wij het graag. 

Met vriendelijke groet, 

Rosa van Mooij 

Unox Consumentenservice

RSS Feed

<<

>>