Bikkelsite.com | jouw digitale pretcafé

nov/11

25

Felix mailt Hema omdat hij de Speculaasmolens mist in de SpeculaasmolensverpakkingFelix is diep teleurgesteld in de Hema omdat in de Speculaasmolenverpakking slechts 2 Speculaasmolens zaten.

En daarom wordt het weer eens tijd voor ouderwetse confrontatie:

Blij verrast was ik toen ik in uw warenhuis Speculaasmolens in de schappen zag liggen. Eindelijk iemand die het begrijpt dacht ik. Vroeger bij ons thuis was het altijd vechten om de molen, dit speculaasje was altijd de meest gewilde variant. Ik weet nog goed dat ik gekort werd op m’n zakgeld omdat ik stiekem mijn speculaasje met het paard geruild had met de molen van mijn broer, die op zijn beurt niet meer te genieten was omdat hij ‘aan de beurt’ was voor de eerstvolgende molen. Dus ik koop snel een pak speculaasmolens en vertel thuis het heugelijke nieuws dat Hema de molenproblematiek tenminste begrijpt. Iedereen reageerde dol enthousiast en kon daarom ook niet wachten tot ik begon met uitdelen.De euforie was echter van korte duur toen ik constateerde dat de tweede speculaas in de verpakking geen molen was. Ik dacht eerst nog dat dit een productiefoutje was totdat bleek dat ook de derde en de vierde speculaas geen molenmotief bevatten. Na het bestuderen van de gehele verpakking bleken er uiteindelijk maar twee speculasen de beroemde molenvariant te zijn. U begrijpt dat ik nu hevig teleurgesteld ben en vraag me af of ik geen verdere stappen moet ondernemen maar wellicht heeft u nog een passende oplossing.

Met vriendelijke groet,

Felix de Lange.

Slechts een dag later kwam hema met een antwoord:

Geachte heer De Lange,

Het spijt ons bijzonder te moeten vernemen dat u een minder goede ervaring met de bij HEMA gekochte speculaas heeft opgedaan. Hiervoor bieden wij u onze welgemeende verontschuldigingen aan.

Wij hebben uw opmerkingen met betrekking tot de vorm van de speculaas inmiddels bij de verantwoordelijke inkoopfunctionaris onder de aandacht gebracht. Bij ons is niet bekend of er zich op korte termijn een mogelijkheid voordoet om aan uw wens, om alle speculaasjes in de verpakking van de speculaasmolens in de vorm van molens in het assortiment te voeren, tegemoet te komen. Indien er zich in de nabije toekomst een mogelijkheid voordoet dan zullen uw bevindingen in de besluitvorming worden betrokken.

Wij danken u voor de moeite die u genomen heeft om ons van uw bevindingen op de hoogte te brengen en vertrouwen erop u hiermee geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

HEMA Consumentenservice

Hmm, een antwoord wat gelukkig niet geheel uit de standaardcorrespondentie van Hema komt. Maar dit vraag toch om een sterker pleidooi voor de speculaasmolens:

Bedankt voor uw vlotte reactie.
Wat ik alleen niet begrijp, is dat bij een product dat niet uitsluitend speculaasmolens bevat toch de naam Speculaasmolens op de verpakking is gekomen. Ik heb het vermoeden dat het hier om een marketingstunt gaat, blijkbaar verkoopt speculaasmolens beter dan gewoon speculaas. Ik hoop dat uw inkoopfunctionaris beseft dat gebruiken van misleidende verkooptechnieken strafbaar is. Ik begrijp ook dat een oplossing op korte termijn lastig wordt maar ik verwacht toch wel dat er op zeer korte termijn in elk geval een oplossingsrichting wordt aangedragen zodat mijn nog op te richten stichting voor het behoud van speculaasmolens geen verdere stappen hoeft te ondernemen.

Met vriendelijke groet,

Felix de Lange

Inmiddels wacht Felix toch al weer ruim 2 weken op een passend antwoord van Hema’s kant. Een kleine reminder lijkt hier op zijn plaats:

Geachte Hema speculaasmolensinkoopfunctionaris,

Enige tijd geleden heb ik via de Hema klantenservice bovenstaande correspondentie gevoerd inzake de Hema speculaasmolens. Tot op heden heb ik hierop nog geen passend antwoord van u ontvangen. Het kan wellicht zijn dat in deze drukke tijden het u aan de aandacht ontschoten is. Wellicht brengt deze reminder de kwestie uwerzijds weer onder de aandacht.

Met vriendelijke groet,

Felix de Lange.

En we wachten weer af….

RSS Feed

<<

>>