Bikkelsite.com | jouw digitale pretcafé

dec/11

23

Felix ontvangt KERSTPAKKET + brief van Bolletje

Felix mailt met Bolletje, want er zitten stelselmatig veel te weinig witte chocoladekruidnoten in een zak…

Beste Bolletje, 

Wij hebben een klacht. Nu de zomer weer voorbij is en een grauwe sluier van motregen het leven weer triest, treurig en kleurloos maakt en wij elke ochtend scheldend van het chagrijn net iets te laat beginnen om in de donkere kou met een armieterig groen ijskrabbertje de autoruit ijsvrij te maken, zodat we niet helemaal met gevaar voor eigen en andersmans leven op de tast naar het werk moeten rijden, turend door een soort van heel klein ijsvrijgekrabt brievenbusje, houden we ons elke  dag maar aan één ding vast: Bolletjes chocolade kruidnoten! Wat een fenomenale uitvinding! De kruidnoot opnieuw uitgevonden en verwoestend lekker! Een fenomenale goddelijke smaaksensatie, zodat de zon – al is het maar heel even – volop schijnt in ons bolletje, zodat er toch even een glimlach op ons gezicht staat en een sprankeling in onze ogen komt. Even een goddelijke illusie, voordat we weer met man en macht met de nodige tegenzin enkele tussenrekeningen proberen glad te strijken, ter voorbereiding op de jaarrekening. 

Wij hebben vanaf 15 november (dan begint bij ons officieel het chocoladekruidnotenseizoen!) een kruidnootophaalrooster. Elk teamlid verzorgt op 1 specifieke werkdag de kruidnotentrakatie. De chocolade kruidnoten worden dan stelselmatig op een centrale tafel uitgestrooid en door de kruidnootophaler van dienst gebundeld in porties van drie. Een witte kruidnoot, een lichtbruine kruidnoot en een donkerbruine kruidnoot, zodat de variëteit van overheerlijke chocolade kruidnootsmaken die de Bolletje chocoladenkruidnotenverpakking rijk is, volledig tot wasdom komt in elk afzonderlijk portie. Deze porties worden dan zorgvuldig over de teamleden verdeeld.  Maar wat blijkt nu, keer op keer, zak op zak…. De favoriete witte kruidnoot is een minderheidsgroepering. Die worden ook met de nek aangekeken door de overige kruidnoten. Eet u die stiekem allemaal zelf op ofzo? En de lichtbruine kruidnoot blijft stelselmatig treurig en alleen over. Wij hebben (in onze eigen tijd!) een empirisch onderzoek gedaan om één en ander wetenschappelijk te onderbouwen en we komen tot de volgende schokkende conclusie: in een zak Bolletje chocoladekruidnoten zitten gemiddeld 115 chocoladepepernoten, waarvan 71 Lichtbruin, 25 donkerbruin en 19 wit. We kunnen maar 19 volwaardige porties maken, met een bundeling van alle smaaksensaties. Een full house, zoals we dat noemen. En de minder lekkere kruidnoten blijven over, niet eerlijk, vinden wij. Soms blijven die zelfs meer dan twee uur liggen, voordat iemand ze op eet, terwijl de witte pepernoten zo snel op zijn, dat dat bijna niet met het blote oog is waar te nemen. 

Onze eerste vraag, die ons op het werk al weken in de greep houdt : waarom in vredesnaam zo weinig overheerlijke witten? 

Al met al roep ik u met spoed op, voor sinterklaas nog, om uw productieproces zodanig aan te passen dat van elke kleur precies even veel in een zak zitten, voor een optimale smaakbeleving en een zo goed en uitgebalanceerd mogelijk product. En we worden helemaal niet boos als er een keer een witte meer in zit, maar de huidige aangetroffen verschillen zijn stelselmatig te significant.

In afwachting van uw spoedige reactie. 

Met vriendelijke groet,

Felix de Lange

Dank u wel dat u uw vraag, opmerking of slimmigheid met ons wilt delen. Natuurlijk krijgt u hierop – binnen twee weken – antwoord.

Groeten van Bolletje

Ruim vier weken na het versturen van de Brief. Felixje lag net heerlijk in bad, te bladeren in een bloedstollende pageturner. Luid geratel aan de brievenbus (het eerste wat Felix heeft gedaan in zijn nieuwe huis is om meerdere redenen de bel eraf scheuren..). Potjandorie. Snel een beetje afdrogen. Dit, door intensieve fitness perfect geproportioneerde lichaam heeft heel weinig nodig, maar een boxershort kan geen kwaad. Te afschrikwekkend anders. Felixje liep naar de bel. De postbode, met een grote doos. Met een sticker er op. Bolletje!!!!!!

 

 Met ongekende hartslag opende ik de doos. Flashbacks naar ons Peijnenburg avontuur…. Gretig trok ik de doos open, en zie daar……!!!

 

Een brief en heeeeeeeeeeeeeeeerlijke Bolletje artikelen!!! Hmmmmmmmmmmm.

 

De brief van Bolletje… 

De heer F. De Lange

Boskleane 32

9243 JA Bakkeveen

Almelo, 21 december 2011-12-23

Ref.: ap/104744

Betreft: Bolletje chocolade kruidnoten

Geachte heer De Lange,

Een viertal weken geleden deelde u ons mee dat u en uw collega’s verschillende keren na aankoop van een zakje Bolletje Chocolade Kruidnoten constateerden dat het merendeel van de nootjes in melkchocolade gehuld was. Allereerst spijt het ons dat u deze minder goede ervaring had en ook bieden we u onze verontschuldigingen aan voor het feit dat we nog niet op uw opmerking hebben gereageerd. Graag willen we dit alsnog doen. 

We hebben uw opmerking voorgelegd aan onze kwaliteitsdienst. Deze deelt ons mee dat 37,5% van de nootjes gehuld wordt in melkchocolade, 37,5% in pure chocolade en 25% in witte chocolade. Deze nootjes worden vervolgens gemengd en met behulp van speciale verpakkingsapparatuur in de verpakking ‘gestort’. Omdat deze apparatuur geen kleuren onderscheidt, bestaat helaas de mogelijkheid dat de verhoudingen af en toe afwijkend zijn. 

Zakjes met grotendeels nootjes met melkchocolade moeten vanzelfsprekend tijdig opgemerkt worden. Omdat dit helaas niet altijd is gebeurd met de zakjes die u en uw collega’s kochten, hebben we zowel de bedrijfsleiding als de betreffende medewerkers hiervan op de hoogte is gesteld. Zij zullen het verpakkingstraject tijdens het volgende Sinterklaasseizoen nauwlettend volgen en al het mogelijke doen om herhaling te voorkomen. 

Wij hopen u hiermee alsnog voldoende geïnformeerd te hebben over de verhouding pure, witte en melkchocolade. Ook hopen we u en uw collega’s een plezier te doen met enkele producten uit ons kerstassortiment. Deze bieden we u bijgaand aan als tegemoetkoming voor de minder goede ervaring en ook als dank voor de moeite die u nam om ons hiervan op de hoogte te stellen. 

Met vriendelijke groet, 

BOLLETJE CONSUMENTENSERVICE

Sanne Plagt

Zo hoort dat! Ze gaan door het stof! De klant wordt serieus genomen! Geen geautomatiseerde zaadreactie. Maar een menselijke,  bloedserieuze, bijna wetenschappelijke reactie, waar tijd en liefde in is gestopt. Dus de grap lag er gelukkig niet te dik bovenop. (heerlijk idee dat mijn brief door het hele bedrijf is gegaan, tot de bedrijfsleiding aan toe….) Zo hoor je als bedrijf met je klanten om te gaan! Hulde voor Bolletje!!!!!!!!!!, en dat wordt smikkelen en smullen op 3 januari met mijn collega’s.

RSS Feed

1 reactie for Felix ontvangt KERSTPAKKET + brief van Bolletje

Author comment by BaCo | 23 december 2011 at 18:46

Zet je wel vast 5 december 2012 in de agenda om te controleren of ze zich wel aan hun voorstel houden?….

<<

>>