Bikkelsite.com | jouw digitale pretcafé

jul/10

16

Felix mailt met Unox over verpakkingsstrategie

Felix ergert zich aan de verwaarlozing van de alleenstaande man in de verpakkingsstrategie van Unox worstproducten.

De mail van Felix

Geachte heer, mevrouw,

Sinds drie maanden woon ik alleen op mezelf en sindsdien is mijn favoriete groente ‘Unox knakworst’ … of om precies te zijn alle worst producten met het label Unox erop. Op den duur krijg je namelijk behoefte aan wat afwisseling.

Het voordeel van uw producten is dat ze erg makkelijk zijn klaar te maken, zelfs zonder gedegen kookopleiding (en zelfs koud uit blik zijn uw producten prima binnen te houden, als ik een keertje geen zin heb om te koken …) . Het enige smakelijke zelfgemaakte wat ik warm krijg zijn uw producten. Alleen ik word er altijd verschrikkelijk misselijk en dik van.

Wat is namelijk het geval? De alleenstaande man wordt in uw assortiment volledig verwaarloosd, terwijl dat Dé belangrijkste doelgroep behoort te zijn voor uw producten.  De meeste alleenstaande mannen haten koken en zijn gek op vlees. Precies de behoefte waar uw producten in voorzien.

Maar … als uw verpakking eenmaal open is, zijn de producten zeer beperkt houdbaar. Dus ik word gedwongen om in één keer een volledig portie naar binnen te werken. Meestal gaan de eerste vier hotdog worsten nog wel, maar na nummer zes komt er al een behoorlijk wat wilskracht en karakter bij kijken om die nog naar binnen te werken, om nog maar te zwijgen over de latere bijwerkingen (dagenlange oprispingen en een zeer onregelmatige stoelgang). Maar wanneer ik niet doorzet, dan zit er niks anders op dan uw heerlijke producten weg te gooien en dat gaat deze alleenstaande man die elke euro om moet draaien veel te ver (bovendien gaan worstproducten in de prullenbak na drie dagen erg stinken, zeker in de zomermaanden).

Daarom pleit ik hierbij dat u voorziet in een verpakkingsstrategie die past bij de wensen van deze doelgroep.

In afwachting van uw spoedige reactie en oplossing.

Met vriendelijke groet,

Felix de Lange

Binnen 0,0000568 seconden de volgende reactie

Bedankt! Het formulier is correct ontvangen. We proberen binnen 2 werkdagen uw vraag te beantwoorden.

Na maarliefst vier werkdagen komt de Unox klantenservice niet verder dan onderstaand standaardbriefje …

Geachte heer De Lange,

Graag komen wij terug op uw reactie aan Unox.

Wij vinden het prettig te vernemen dat onze producten u zo goed bevallen.

Uw reactie zullen wij zeker doorgeven aan de verantwoordelijke afdeling, zodat deze mee kan worden genomen in de evaluatie.

Wij vertrouwen erop u voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

Unox Consumentenservice

Mevrouw M. van der Veen

www.unoxhartjewinter.nl De leukste winter-doe-dingen voor buiten (en binnen).

Op deze zeer slappe standaardbrief komt Felix met de volgende reactie:

Geachte mevrouw Van der Veen,

In mijn schrijven geef ik aan dat ik me dik en misselijk voel na het gebruik van uw producten met alle nare bijwerkingen van dien en u verkondigd doodleuk zonder blikken of blozen dat u blij bent dat de Unox producten mij zo goed bevallen! U vertrouwen dat u mij voldoende geïnformeerd heeft blijkt dus ongegrond.  Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de brieven waarin u aangeeft: ‘ik vind het jammer dat de Unox producten u slecht bevallen.’

Moet er dan sprake zijn van bijna dood ervaringen na het gebruik van uw producten? Levensbedreigende maagzweren? Wekenlange strontverklontering?

Ik had deze brief in uw formulier verstuurd onder het kopje ‘klacht’.

De Dikke van Dale zegt over het woord ‘klacht’ het volgende:

klacht (de ~, ~en)

1 uiting van ontevredenheid

2 [jur.] aangifte van een misdrijf met het verzoek tot vervolging => aanklacht

3 symptoom waarover men klaagt

4 uiting van smart

Niet bepaald een uiting van grenzeloos enthousiasme, dacht ik zo.

Ik neem de moeite om u een klacht te schrijven en besteed daar tijd aan en verwacht meer dan deze simpele standaardreactie.

Zoals u weet is een klacht van een klant een kans voor u om u producten te verbeteren en te zorgen voor een tevreden klant middels een serieuze reactie. Met deze brief bereikt u het tegenovergestelde. Ik voel me niet serieus genomen met de door u gegeven reactie en ik heb er geen enkel vertrouwen in dat deze brief op de juiste plaats komt en dat daar een deskundig iemand zich serieus over buigt en mij een passende reactie stuurt  na mijn ongemakken.

In hoop en blijde verwachting van een serieuze reactie en dat mijn vermoedens niet juist blijken te zijn,

Hoogachtend,

Felix de Lange

Vlak voor het weekend wil Unox nogmaals het Dossier Felix de Lange sluiten en komt met onderstaande reactie …

Geachte heer De Lange,Graag komen wij terug op uw reactie aan Unox.

Wij vinden het jammer te vernemen dat u onze reactie niet op prijsstelt.

Unox staat garant voor de kwaliteit van zijn producten, maar is niet verantwoordelijk voor de hoeveelheden die de consument consumeert. De Unox-producten zijn over het algemeen geschikt voor meer dan 1 persoon of voor meerdere maaltijden.

De Unox-producten, Magnetron Rookworst (100gr) en de Magnetron Knaks (2 x 3 stuks) zijn geschikt voor consumptie voor 1 persoon. Hiermee kunt u toch Unox Rookworst eten zonder de nadelige gevolgen te ondervinden.

Wij vertrouwen erop u voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Consumentenservice/Unox

Mevrouw L.M. van Annen

Weer een saaie humorloze brief. De redactie van Unox valt niet echt op Humor of Emotie te betrappen… Hmmmm… Tijd voor de eerste coming out van Felix. Je moet alles eens proberen. Felix stuurt Unox het volgende bericht.

Geachte mevrouw,

Ik stel uw reactie wel op prijs en eerlijk gezegd vind ik weinig mis met de Unox producten en ach… met de verpakking valt ook wel te leven… ik ben niet zo dom om me helemaal lens te eten in uw overigens heerlijke producten. Ik zal u nog een geheimpje vertellen… Na het gebruik van uw producten heb ik nog nooit oneigenlijk op het toilet gebivakkeerd.

En toch blijf ik erbij… er is een gat in de markt voor kleine eenpersoonsverpakkingen. Ik zal uw product dan toch echt vaker kopen.

Namens www.bikkelsite.com proberen wij (humoristische??) correspondentie op te zetten met organisaties. Helaas is dat in uw geval niet echt gelukt, omdat u vrij emotieloos en humorloos reageert. Maar dat kunnen we u niet kwalijk nemen. U doet ook maar uw werk en wellicht is dat het resultaat van een cursus 😉

Met uw collega’s van Peijnenburg, Elmex, smeulweb, Sire, bonzo, etc lukte dat beter. Kom eens kijken op www.bikkelsite.com en kijk u vindt deze correspondentie met gefingeerde namen terug.

En kijk ook eens bij de correspondentie met Peijnenburg en Elmex. Misschien kunt u er wat van leren 😉

Groeten,

Felix de Lange

www.bikkelsite.com

Misschien dan toch nog één humoristische reactie? Felix blijft hopen!

RSS Feed

<<

>>