Bikkelsite.com | jouw digitale pretcafé

jul/10

16

Felix ziet een gat in de markt in de wenskaartenbusiness

Felix ziet gat in de markt in de wenskaartenbusiness

… en bombardeert de nodige wenskaartengiganten met zijn fantastische idee!

Felix mailt:

 

Geachte heer, mevrouw,

Ik heb een ergernis/frustratie die we wat mij betreft gelijk kunnen om kunnen zetten in een kans voor uw bedrijf! Wat mij betreft heb ik een gat in de markt ontdekt in de wenskaartenbusiness.

Vaak moet ik in de pauze – en dan regent het altijd! – geheel onverwacht een wenskaart kopen, bijvoorbeeld omdat de baby van een collega het nodig vond drie weken eerder dan gepland om het hoekje te kijken. Je wil toch net doen alsof je attent bent, en een handgeschreven persoonlijke boodschap sturen.

En dat terwijl ik veel liever op datzelfde moment een stokbroodje kip met pittige saus naar binnen timmer in een gerenommeerd horeca-etablishement, om dat vervolgens af te blussen met een verkwikkende ijsthee. Maar nee hoor, ik word weer van mijn favoriete pauze-invulling afgehouden, omdat er plotsklaps een baby te vroeg wordt geboren, een tante het nodig vindt om plotseling te overlijden, of een vriendin het niet kon laten een Mexicaans griepje op te lopen. Dan kijk je thuis in de kast. Nee hoor, geen bij de gelegenheid passend kaartje die in  je acute wenskaartenbehoefte voorziet. Want om de nabestaanden van iemand die net is overleden nou een kaartje te sturen met: ‘Hoera, Een dochter!’ of ‘beterschap!’ omdat je die kaart toevallig wel hebt liggen, is toch wel een beetje ongepast, vindt u ook niet? Dus daarom maar weer door de vieze novemberregen naar een wenskaartengigant bij mij in de stad.

Ik denk graag in oplossingen, dus wat gaan wij hier aan doen?

Wij gaan een op de individu afgestemde wenskaartencocktail voor onverwachte gebeurtenissen samenstellen, met gebruikmaking van de statistische wetenschap. Wat is er nou heerlijker dan dat je voor elke gelegenheid altijd een passend kaartje in huis hebt? Niets toch! Dan is het leven toch fijn en overzichtelijk?!

Hoe gaan we dit doen?

Op basis van een eenvoudige (online) vragenlijst wordt de wenskaartensoortensamenstelling afgestemd. Als je 26 bent, zoals ik, en een jonge familie en vriendenkring hebt, heb je statistisch gezien minder met overlijden en condoleance kaarten. Je hebt dus een andere wenskaartenbehoefte, dan dat je 73 bent met veel vrienden en familie in de overlijdensgevoelige leeftijdsgroep van 75 tot 95 en de rouwkaarten niet zijn aan te slepen. Met deze verschillende wenskaartenbehoefte moet in het wenskaartenpakket worden voorzien, zodat je niet met een wenskaartenberg blijft zitten van gebeurtenissen die zich minder vaak voordoen.

Dit kan je oplossen met een vragenlijst: vul je aantal vrienden in (hyves kan bijvoorbeeld een indicatie geven), leeftijd, grote van de familie, grote van je bedrijf, grote van je afdeling etc. Op basis hiervan kan een computer berekenen dat je gemiddeld, statistisch gezien, per jaar 7 rouwkaarten nodig hebt, 9 kaarten met ‘hoera een zoon!’ er op, 12 kaarten met ‘hoera een dochter!’, 14 verhuiskaarten, 23 huwelijkskaarten, 8 beterschapskaarten, etc. Dit hele pakket kan op basis van een persoonlijk profiel (hou je van vrolijke kaarten, uitbundig, sober, duur, goedkoop) automatisch een op jouw wenskaartenbehoefte gebaseerde wenskaartencocktail worden samengesteld en naar je toe worden gestuurd. Hierdoor heb je voor elk jaar precies genoeg wenskaarten van het juiste soort en blijf je niet met een ongewenste wenskaartenberg zitten. Fantastisch toch?! Ja hè? Dit is mij heel wat waard!

Ik ben zeer benieuwd naar uw reactie over dit fantastische plan. En uiteraard ontvang ik graag het eerste, op mijn statistisch gezien persoonlijke wenskaartenbehoefte afgestemde wenskaartencocktail, geheel gratis! 😉

In afwachting van uw spoedige reactie.

Met vriendelijke groet,

Felix de Lange

Van TNT Post klantenservice krijgt Felix binnen 36 uur  twee reacties. Gezien (het ontbreken van) de inhoud is een vlotte reactie ook niet zo heel moeilijk:

Eerst een elektronisch gegenereerde reactie:

Beste Felix de Lange,

Dit is een geautomatiseerde ontvangstbevestiging.

Hartelijk dank voor je bericht aan de klantenservice van TNT. We hebben onderstaande vraag van je ontvangen en komen spoedig bij je terug met een reactie.

Hoofdcategorie : Tips of advies aan de TNT Post Kaartenservice
E-mail : felixdelange@hotmail.com
Naam : Felix de Lange

<mail>

En een dag later een reactie die echt de diepte in gaat:

Beste meneer De Lange,

Bedankt voor je e-mail!

We kunnen je informeren dat we je tip hebben doorgegeven aan de hiervoor verantwoordelijke afdeling.

We hopen je voldoende te hebben geïnformeerd.
Mocht je verder nog vragen hebben dan horen we dat graag.

Met vriendelijke groet,
Klantenservice TNT Post Kaartenservice

Adfsjkljsdfkjfioadjiodsgvd!!!!!!!!!!  Deze reactie ken ik. Hoe durven ze het te vragen: ‘Mocht je verder nog vragen hebben dan horen we dat graag’:

Schijthuis! punthoofd! kwakgat! trekvlek! stoeipoes! pisbak! tikteef! doperwt! en vooral: Liegbeest! NEEEEEEEEEEEEEEEEE! Jullie horen het liefst helemaal nooit wat! luie honden! Ik je net een hele fatsoenlijk beleefde en bovenal intelligente  en doordachte suggestie doen toekomen die blind en bovenal ongelezen in de digitale prullenbak verdwijnt! Ik wil antwoord op mijn mail en niet door een tiktrut/lul  binnen 4,8 seconden worden afgescheept. Wat voor lol heb ik en u, trouwe bezoeker, hier nou van? In iets vriendelijkere, doch strenge woorden, zal Felix TNT een lesje ‘helpdesken voor luie honden’ geven en een reactie eisen! Sorry voor het taalgebruik…

Mij benieuwen wat andere bedrijven er van bakken:

Felix stuurde dezelfde mail naar het via google getraceerde ‘Muller wenskaaren’.

En zodra je mailt naar een kleiner, gezelliger persoonlijker bedrijf, krijg je opeens met een echt mens te maken. Wat een verademing!

Geachte meneer

De Lange,

Dank u voor uw mail. We zijn graag op de hoogte van de wensen van

(toekomstige) klanten.

Uw idee klinkt als de oplossing voor uw probleem: altijd een geschikte kaart in huis hebben.

Helaas is statistiek gebaseerd op grote aantallen en niet op 1 individu.

Daardoor (gelukkig maar) is niet te voorspellen hoeveel sterfgevallen, ziektes, geboortes enz. zich precies in uw omgeving zullen voordoen het komende jaar. Het zijn niet voor niets onverwachte gebeurtenissen. U zult dus altijd teveel of te weinig kaarten in huis hebben.

Daarnaast: smaken verschillen… Daarom bieden wij klanten veel keuze en kan iedereen zelf uitzoeken welke en hoeveel kaarten ze willen bestellen. En als u vandaag online bestelt, heeft u de kaarten morgen in huis. Uw middagpauze is daarmee gered!

In uw geval zou ik u, vrijblijvend, adviseren eens te kijken bij onze blanco kaarten. Deze kaarten zijn voor meerdere gelegenheden bruikbaar, u grijpt daardoor minder vaak mis.

Als dank voor uw mail en ter kennismaking met Muller wenskaarten worden bij uw eerste bestelling geen verzendkosten in rekening gebracht. Verwijs bij het bestellen bij “Opmerkingen” naar deze mail en kies voor achteraf betalen.

Met vriendelijke groet,

P. Muller

Muller wenskaarten

info@mullerwenskaarten.nl

www.mullerwenskaarten.nl

Interessant! Muller wenskaarten ontvangt een vriendelijke, doch kritische reactie terug!

Wordt vervolgd!

RSS Feed

<<

>>