Bikkelsite.com | jouw digitale pretcafé

jul/10

16

Fiona mailt met SIRE want Jaspertje is veel te dik

Overgewicht bij kinderen is een groeiend probleem.
Nu al is van elke 7 kinderen er 1 te dik. Dit is een verdubbeling t.o.v. 1980. Het begint inmiddels op te vallen aan de Nederlandse stranden en in de zwembaden.
Overgewicht brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Daar zouden we onze kinderen niet mee moeten belasten. We willen toch allemaal het beste voor onze kinderen?
De belangrijkste reden voor de toename van overgewicht is het feit dat we steeds minder gaan bewegen en daardoor meer calorieën consumeren dan we verbruiken.

De campagne richt zich op ouders van jonge kinderen, van 4 tot 12 jaar. Daar heeft de ouder nog een grote invloed op eet- en beweeggedrag.
De campagne gunt ouders van jonge kinderen een blik in de toekomst: een babyhoofdje met een licht verwijtende blik op een enorm volwassen lichaam.
De campagne zal te zien en te horen zijn op tv, op de radio, in de bioscoop, in printuitingen en op abri’s. De campagne verwijst ouders naar de website www.zegvakernee.nl.
De campagne loopt van januari t/m maart 2005.

De brief van Fiona de Lange:

Hallo,

Ik heb uw reclamespot over dikke kinderen op tv gezien. Mijn zoon Jasper van 13 is zo’n vreselijke dikkerd. Ik kan me niet voorstellen dat Jasper zijn plassertje nog kan zien.
Tot zijn achtste was hij redelijk te sturen, maar daarna hadden wij als
ouders niks meer in te brengen. Als wij niet thuis zijn vreet hij de hele
koelkast leeg en het zakgeld en het geld van zijn krantenwijkje zet hij
allemaal om in patat, frikandellen, Snickers, magnums en andere rotzooi en
savonds eet hij ook drie borden bij het warm eten. Als wij er wat van zeggen lacht hij ons uit en zegt hij gewoon dat hij wel bij zijn vriendjes blijft eten.
Dus nee zeggen schiet niet echt op bij jasper. Wat moeten we doen?
Graag reactie.

Groeten,

Fiona de Lange

Het antwoord van Sire

Beste Fiona,

SIRE is geen deskundige op dit gebied. Wij brengen het onderwerp onder de
aandacht en verwijzen door naar deskundigen.

Met vriendelijke groeten,

Daniëlle van den Eeckhout
Secretariaat

Stichting Ideële Reclame
SIRE

Fiona laat zich niet kennen en stuurt bovenstaande correspondentie naar de deskundigen van Ouders online:

De reactie van Ouders online:

Geachte mevrouw De Lange,

Ja, dat heb je ervan: Sire roept ouders op 'nee' te zeggen, maar het probleem waarmee u zit, is natuurlijk niet hun probleem... Als u vindt dat u het zelf goed doet, zou ik me ook maar niet al te veel van de campagne aantrekken.

Maar misschien kunt u toch uw eigen gedrag nog eens onder de loep nemen. U schrijft dat u niets meer te zeggen heeft over uw 13-jarige zoon, en dat al sinds 5 jaar. Dat is nogal wat. U kijkt lijdzaam naar de gevolgen terwijl hij zich zelf nergens druk over maakt? En dan zo'n "Ik ga wel bij Japie eten" - reactie... van wie heeft hij dat? En hoe komt hij trouwens aan al dat geld?

Er zijn veel mogelijkheden om uw eigen Japie te leren hoe hij gezonder kan eten. Als u dat echt wilt, en daar hulp bij nodig heeft, kunt u via uw huisarts een verwijzing vragen voor een voedingskundige (diëtiste). Ondertussen kunt u andere ouders om raad vragen via het Forum van Ouders Online (www.ouders.nl/forum).

Succes!

Vriendelijke groet,
Justine Pardoen (hoofdredactie Ouders Online)

Fiona is woedend en mailt nog terug

RSS Feed

<<

>>