Bikkelsite.com | jouw digitale pretcafé

mei/12

30

Interviews dorpsfeest 2012

Speciaal voor de dorpsfeestkrant hebben we twee dorpsfeestveteranen gevraagd om te vertellen over hun beleving, herinneringen en verwachtingen van het dorpsfeest 2012. Na lang zoeken hebben we Lenie en Frank bereid gevonden iets te zeggen. Ze hebben beide recht van spreken, want ze waren bijna al te vinden op het dorpsfeest toen de foto’s nog in zwart wit werden genomen. Voor het gemak hebben we ze beide dezelfde vragen gesteld.

Lenie

–          Het dorpsfeest van Bakkeveen komt er weer aan! Hebben we er zin in?

Maar natuurlijk heb ik heel erg zin in het dorpsfeest., een traditie die moet blijven wat mij betreft.

–          Wat betekent dorpsfeest in Bakkeveen voor jou?

Voor mij betekent het dorpsfeest gezelligheid , lachen, lol maken , dansen, gesprekken hebben met mensen die je normaal alleen kent van het hoi zeggen in de winkel…. hamburgers eten om 3 uur ’s nachts?

–          Wat is de mooiste herinnering van een vorig dorpsfeest in Bakkeveen en vertel daar eens kort over?

Als ik een herinnering op moet roepen bij mezelf kan denk ik direct aan de versierde wagens waar ik vroeger als kind aan mee mocht werken en ook nog op mocht zitten. Als meisje van 6 jaar verkleed als een kikker, wat vond ik het geweldig! en ook nog winnen……. de mooiste versierde wagen!!!!!! Daarnaast was de kermis ook altijd errug leuk, centjes mee van je ouders en uren in de zweefmolen.

–          Ook zo blij dat de buurtenzeskamp weer op het programma staat?

De buurten zeskamp……. leuk om naar te kijken…… in het verleden ook fanatiek aan mee gedaan…… leuk dat het weer op het programma staat!

–          Wat maakt een dorpsfeest in Bakkeveen speciaal?

Ik weet zeker dat het dorpsfeest ook dit jaar weer erg gezellig gaat worden….. want een feestje vieren dat kunnen we in Bakkeveen wel….. ik zal wel extra paracetamol in moeten slaan ben ik bang!!!!!

–          Wat verwacht je van het komende dorpsfeest en bij welke programma-onderdelen ben je zeker aanwezig?

Welke onderdelen ben ik aanwezig?????? IK BÈN GEWOON AANWEZIG!!!!!!!!!!!!!!!

We maken er met zijn allen weer een onvergetelijk feestje van wat mij betreft……… weet het eigenlijk wel zeker!!!!!

Frank:

–          Het dorpsfeest van Bakkeveen komt er weer aan! Hebben we er zin in?

JAAAAAAAAAA! Ik kan niet wachten!

–          Wat betekent dorpsfeest in Bakkeveen voor jou?

Dat betekent voor mij vier dagen pret en heel veel lol maken met vrienden, vriendinnen en dorpsgenoten. Maar vooral feesten in de feesttent met geweldige acts en feestmuziek en de grootste uitdaging is niet TE dronken proberen te worden – dat scheelt een dag later weer bosjes bloemen – maar dat valt nooit zo mee in Bakkeveen.

–          Wat is de mooiste herinnering van een vorig dorpsfeest in Bakkeveen en vertel daar eens kort over?

De mooiste momenten kan ik me waarschijnlijk niet meer herinneren…  Maar het eerste wat me te binnen schiet is denk ik de dorpsfeestavond dat de Sjonnies optraden, ik denk dat het in 2002 was. Wat een fenomenaal feest was dat! Heel Bakkeveen stond op zijn kop en ging volledig, maar dan ook volledig, uit zijn dak. Jong en oud (toen was ik nog jong..).  Toen ik echt nog een kleine knul was, had de zeskamp iets magisch. Gelukkig staat dat dit jaar weer op het programma. Het lijkt me voor alle partijen het beste als ik daar niet aan mee doe. Ook een luchtballontocht staat me nog helder op het troebele netvlies. En dan vergeet ik voor het gemak de playbackshow in 1998 waar we met zijn vijven meededen als de vrouwenidolen van Take That. We waren beter dan de echte! Ennnnnnn de napret met de feestfoto’s op www.bikkelsite.com, ook met alle momenten die iedereen door de overdadige alcoholische consumptie al lang weer vergeten is. Best confronterend. Daar kunnen we weer twee jaar op teren.

–          Wat maakt een dorpsfeest in Bakkeveen speciaal?

De basis voor welk feest dan ook is: leuke mensen! En die hebben we hier gelukkig meer dan genoeg. En al die mensen komen vier dagen samen om met elkaar lol te maken, met gezellige en heerlijke feestmuziek en met een tap die overuren draait. Waar zie je dat? Alleen in Bakkeveen.

–          Als u het programma ziet van het dorpsfeest, wat wordt voor jou het hoogtepunt van het dorpsfeest?

Zeg maar ‘je’. Ik twijfel tussen de gezellige feestavond van Lytse Hille en de grandioze avond met topband Melrose. Het wordt gewoon een hoogtepunt van vier dagen lang! Heerlijk!

–          Ook zo blij dat de buurtenzeskamp weer op het programma staat?

Fantastisch om te kijken! Maar op mijn leeftijd doe ik daar niet meer aan mee. Ik ben op wintersport al eens met een gipsvlucht naar huis gegaan.

–          Wat verwacht je van het komende dorpsfeest en bij welke programma-onderdelen ben je zeker aanwezig?

Als ik hier en daar wat vrij kan krijgen op mijn werk, wil ik overal bij zijn! Vooral het avondprogramma spreekt me aan! Ik geloof dat ik ben opgegeven voor het Levend tafelvoetbal en ook bij de zeskamp ga ik zeker kijken. Ik denk dat ik de kerkdienst een jaartje over sla. Organisatie: alvast bedankt en bij voorbaat sorry voor alles!

RSS Feed

<<

>>