Bikkelsite.com | jouw digitale pretcafé

dec/12

6

The Voice of Bakkeveen, december 2012

De afgelopen weken heb ik tot op de dag van  de deadline aangemodderd om te komen tot een verhaal rond het thema ‘een nachtje wakker met the Voice’. Dit heeft niet tot het gewenste resultaat geleid. Een prutsverhaal. Maarrrrrr geen nood, the Voice put even in het rijke archief van de Bikkelsite, zodat er geen witte pagina in het Klupblad zitten. Excuses voor alle volgers van de Bikkelsite en ik zal mijn uiterste best doen om de rest van het jaar met nieuwe verhalen te komen.

Zoals al eerder in het Klupblad heeft gestaan hadden we voorheen de ietwat merkwaardige hobby om bedrijven ‘ lastig’ te vallen met absurde vragen, gekke voorstellen of andere correspondentie. Uiteraard altijd met een knipoog. Zo mailde the Voice eens met Pringles omdat er 91 Pringles in een bus pringles zaten, terwijl er volgens een hele reclamecampagne toch echt maar 90 Pringles waren beloofd in elke bus Pringles. Afijn, leest u zelf maar…

Superdoei en een geweldige jaarwisseling alvast!

The Voice mailt Pringles omdat er 91 Pringles in een bus zitten, in plaats van de in de reclame beloofde 90:

The Voice mailt:

Beste Pringles,

In uw reclame stelt u dat er precies 90 Pringles in een bus zitten en sindsdien heb ik de goede gewoonte om voordat ik mij aan een bus Pringles ‘vergrijp’ ik stelstelmatig elke bus even natel. Ik vind het een gedurfde belofte dus dat controleren wij graag even… Bovendien is de prijs van een bus Pringles precies afgestemd op die 90 Pringles, waar ik recht op heb.

In de eerste vijf bussen zaten inderdaad precies 90 Pringles. Knap hoor, dat u in het productieproces tijd neemt om dat precies na te tellen. Hoe doet u dat eigenlijk?

En toen kwam er bus zes. Ik maak weer keurig stapeltjes van 10 Pringles en wat blijkt tot mijn grote verbazing? Wat denkt u? Na 10 keer 9 stapels hield ik 1 pringle over. Dus er zit 1 Pringle teveel in! Uiteraard daarna nog drie keer alles nageteld, ook door iemand anders, maar ja hoor…. 1 Pringle teveel. Elke keer weer 91 kakelverse Pringles.

Dan kan je denken, nou dat is mooi, ik heb een bonus Pringle! Maar het zit me niet lekker… Als er in mijn bus 1 Pringle teveel zit, betekent dat dat iemand anders 1 Pringle tekort komt, terwijl die persoon wel de volle mep betaald heeft en gewoon recht op die Pringle. Dat idee gaat knagen… U mag best weten: ik heb er geen goed gevoel bij..

Het zou heel makkelijk zijn om dit foutje te negeren en gewoon de extra bonuspringle op te eten, maar zo zit ik niet in elkaar.. Ik zou u ook een (boze) brief sturen als ik 1 Pringle te weinig heb, dus dan vind ik ook dat ik dit aan u moet rapporteren. Een stukje opvoeding denk ik… Behandel een ander, zoals u zelf ook behandeld wilt worden.

Ik stel het volgende voor. U stuurt mij een Pringles proof envelop toe met antwoordnummer en ik stuur u de Pringle terug. Die kunt u dan geven aan degene die een brief schrijft dat hij of zij er maar 89 heeft aangetroffen.

In afwachting van uw spoedige reactie.

Met vriendelijke groet,

The Voice of Bakkeveen

The Voice ontvangt de volgende mail:

Onze afdeling Consumenten Service streeft ernaar jouw e-mail binnen 48 uur te beantwoorden.
Als je informatie aan je vraag wilt toevoegen of deze wilt annuleren, wijzig je de vraag in het subgedeelte Vragen in de sectie ‘Mijn zaken’ van deze site.

Frank wacht inmiddels al 5 volle werkdagen in totdat de 48 uur om zijn, terwijl hij in alle eerlijkheid zijn hartverscheurende morele dilemma heeft geopenbaard…. Frank waagt er nog maar een mailtje aan…

Beste Pringles,

Inmiddels wacht ik in volle spanning al ruim 120 uur op uw reactie op onderstaande brief. Dat is meer dan 71 uur dan de door u vastgestelde norm van 48 uur. Ik heb tijden geworsteld met een moreel dilemma om al dan niet mijn eerlijkheid jegens u te openbaren, teneinde met mijzelf in het reine te komen. Nu ben ik over die mentale drempel heengestapt en hoor ik niks van u. Dit stelt mij teleur. Graag alsnog uw spoedige reactie, zodat ik dit hoofdstuk in mijn leven af kan sluiten.

Met vriendelijke groet,

The Voice of Bakkeveen

Na exact 47 uren de volgende reactie…

Geachte heer The Voice,

Hiermee bevestigen wij de goede ontvangst van uw e-mail betreffende onze TV-reclame. Graag geven wij u de volgende informatie.

Wij kunnen u meedelen, dat onze reclames in samenwerking met een reclamebureau worden vervaardigd waarbij wij steeds proberen de goede eigenschappen van ons product te benadrukken. Voordat een reclame uitgezonden wordt, wordt deze onder grote groepen consumenten getest om vast te kunnen stellen of de reclameboodschap duidelijk overkomt.

Uiteraard is het niet de bedoeling dat een reclame-spot ergernis opwekt. Het spijt ons dan ook dat u dit als zodanig ervaart. Wij hopen echter met het bovenstaande één en ander te hebben verduidelijkt.

Graag geven wij uw commentaren door aan onze marketingafdeling.

Wij danken u voor de moeite die u heeft genomen om met ons contact op te nemen en verblijven, met vriendelijke groeten,

PROCTER & GAMBLE NEDERLAND BV

Marit Schilder

Consumenten Service

Deze standaard rukreactie na 167 uur hoogspanning pikt Frankie niet en hij dramt vrolijk verder…

Geachte mevrouw Schilder,

Dank voor uw reactie, maar u geeft helemaal geen antwoord op mijn mail. U haalt een kant en klare standaardreactie uit uw electronische database tevoorschijn, die in dit kader kant noch wal raakt. U  probeert daarmee een klant met bloedserieuze vraag en een moreel dilemma af te schepen en hoopt er daarmee vanaf te zijn. Dit stelt mij enorm teleur.

Uw reclame roept helemaal geen ergernis op, dit was helemaal de boodschap van mijn mail niet. Alleen als u zo expliciet in een reclame stelt dat er 90 Pringles in een bus zitten en vervolgens blijkt zomaar dat dit in één van de zes bussen niet het geval is, roept dat op zijn zachtst gezegd wel vragen op.

Graag ontvang ik van u, of uw marketing afdeling, een serieuze reactie. Ter herinnering stuur ik voor de volledigheid mijn vorige mail nog even toe.

Met vriendelijke groet en alvast een prettig weekend (omdat het vrijdag was, vandaar…Symapthiek hè?!).

The Voice of Bakkeveen

Pringles is met stomheid geslagen door een assertieve klant en weet niet wat het hier mee aan moet. Tijd voor het standaard, ten alle tijden in het protocol voor servicedesken beschikbare, noodscenario!

Geachte heer Warnders,

Hiermee bevestigen wij de goede ontvangst van uw e-mail betreffende ons product. Wij willen graag u vraag/commentaar beantwoorden echter hiervoor ontbreken ons een aantal gegevens. Wij verzoeken u dan ook vriendelijk contact met ons op te nemen via één van de volgende telefoonnummers zodat wij één en ander met u kunnen bespreken:

0800-2259297   –   Always/Alldays/Tampax
0800-7746453   –   Pringles
0800-8425722   –   Vicks/Kukident

U kunt ons bereiken op werkdagen van maandag t/m vrijdag tussen 9 en 17 uur.  Wij hopen spoedig van u te horen. Inmiddels verblijven wij, met vriendelijke groeten,

PROCTER & GAMBLE NEDERLAND BV

Marit Schilder

Consumenten Service

Van alle servicedesken die wij tot nu toe hebben mogen aanschrijven ontvangt deze echt het cijfer 1,8. 3 brieven vol met onpersoonlijk standaardgereutel, zonder enige persoonlijke touch.

Maarrrrrrrrrrr… Wij gaan graag het gesprek aan (voor 80 cent per minuut?), alleen……. Wat heeft u, als trouwe bezoeker hier aan? De oplossing lijkt simpel: het gesprek moet opgenomen worden!
Pringles is hier nog niet vanaf! Wordt vervolgd!

(altijd handig voor de trouwe Klupbladlezers, bel 0800-8425722 als u met dringende vragen betreffende de verzorging van uw kunstgebit zit…)

RSS Feed

<<

>>