Bikkelsite.com | jouw digitale pretcafé

dec/13

4

The Voice of Bakkeveen, december 2013

Beste lezers, Lieve lezeressen,

Dit is de 27e Voice of (VV) Bakkeveen en ook gelijk de laatste. Deze rubriek heb ik bijna drie jaar met ontzettend veel plezier gemaakt. Alleen alles wat ik met jullie wil delen, heb ik de laatste 27 maanden wel gedaan. Het schrijven van deze rubriek vind ik één van de leukste dingen die er is, alleen elke maand een onderwerp verzinnen vind ik soms bijzonder lastig en ik wil voorkomen dat ik in herhaling val of columns moet schrijven die ik zelf niet meer leuk vind.

Afgelopen week, bij een verkwikkende stoelgang, heb ik mijn columns van de laatste drie jaar geanalyseerd en kwam ik er achter dat alle columns linksom of rechtsom over precies het zelfde gaan: loop niet altijd blind zonder nadenken achter de grote grijze massa aan, maar denk heel soms ook voor jezelf na. Waarom doe of zeg ik dingen zoals ik ze zeg of doe? Vind ik dat wel leuk?

–          Waarom stuur ik met kerst een klein kerstkaartje op een voorgedrukte bestickerde evenlop. wie maak ik daar blij mee ? Alleen omdat het moet en houden we elkaar niet zinloos bezig met emotieloos kostenopdrijvend lopende bandwerk?!

–          Als een voetballer juicht na het maken van een doelpunt, waarom maakt hij met zijn vingers een hartje of propt hij een speen in zijn bek?

–          Als je een kerstboom echt zo mooi vindt, waarom staat hij dan alleen maar 3 weken rond eind december in je huisje?

–          Waarom zit na het voetbal de helft van de mensen in een fantastische groep mensen als een contactgestoorde zombie op een smartphone te vingeren en niet gewoon lol te maken en te socialiseren met je vrolijke matties? Vingeren kan de hele week wel, socialiseren met matties maar een paar uur per week. Nou dan!

–          Als je niks met Sint Maarten hebt, waarom ga je dan naar alle kindjes luisteren. Kinderen willen in zo weinig mogelijk tijd zoveel mogelijk snoep. Jij wilt geen kinderlijk gejank om je oren, hang gewoon een volle zak snoep aan de deur en ga lekker squashen. Win-win!

–          Zin om verkleed door een stad te gaan, maar niemand gaat trouwen? Denk out of the box!

–          Waarom lult iedereen elkaar na? Vet fucking chill awesome epic eindbaas <3 ! Je hebt geen idee wat je zegt, maar zegt het toch. Stop daarmee en denk na!

–          Etc.

Nu snap ik ook wel dat je helemaal gek wordt als je over alles na moet denken. Niet doen! Dat doet niemand, ik ook niet. Ik ben ook een volgzame zak. Zo ben ik zelfs naar de kerstmarkt in Oldenburg geweest. Doe 95% net als de rest en doe in 5% van de gevallen wat je zelf wilt.

Ik heb ontzettend genoten van het schrijven van deze rubriek en dat was niet mogelijk geweest zonder de maker van de Sluswachter, Jan van Dalen, die er maandelijks belangeloos enorm veel tijd in stopt, zodat er in heel Bakkeveen weer een prachtig blad op de mat ligt. Dat geldt ook voor alle andere vrijwilligers, zoals de mensen van de verenigingen die dit blad elke maand in elkaar zetten. Hulde!

Daarnaast wil ik mijn moeder bedanken, die onvoorwaardelijk al mijn columns leuk vond, ook als ik zweterig dacht dat ik een zaadcolumn had afgeleverd. Komt bij dat ik zonder mijn moeder nooit geboren was.

En vooral wil ik jullie bedanken, dat jullie de moeite hebben genomen om alle onzin door te lezen en mij daar vaak leuke reacties op gaven. Bedankt!

Dan is er nog 1 ding uit de oude doos wat ik nog niet met jullie gedeeld hebt. Laatst heb ik het nog eens doorgelezen en ik moest kotsen en lachen tegelijk.  Volgers van het eerste uur van de Bikkelsite zullen de rubriek ‘Dreamer27’ wel kennen, maar veel lezers van de Sluswachter misschien niet.

10 jaar geleden, toen het internetdatinglandschap er nog volledig anders uit zag (gratis sites en wat de fuck is tinder?!)  had ik een nepprofiel aangemaakt op een landelijke datingsite. En niet zomaar een profiel, maar een gigantisch fout profiel. Dreamer was een enorme foute overgevoelige kleffe kwijldraad die toe was aan romantiek in zijn leven en zelf ook enorm fout en romantisch was. In een periode van anderhalve maand hebben we toen tien echte correspondenties opgezet die nog allemaal op www.bikkelsite.com staan. Om een indruk te krijgen: hieronder de bloeiende liefdesromance tussen Dreamer27 en Poohbear24. Houd een teiltje bij de hand, daar gaan we!

Profieltekst Dreamer27:

Hey….

Ik ben romantisch, avontuurlijk,humoristisch en af en toe een tikkeltje ondeugend. Ik hou er van om nieuwe dingen te ontdekken. Mijn grootste passies zijn mountain biken, lezen, theater, muziek en salsa dansen.

Ik zoek een lieve, spontane en bovenal eerlijke vrouw die haar dromen wil verwezenlijken. Mijn dromen beginnen en eindigen met de gedachte aan jou……

Liefs,

Dreamer

En onze klefbek kwam in actie, op het profiel van Poohbear:

Hallo hollandse jongens ik zal ff wat over mezelf vertellen ik ben 24 jaar,ben toch uiteindelijk wel op zoek naar een vaste relatie en jullie moeten ong de leeftijd hebben tussen de 20-31,ik hou van uitgaan op zijn tijd lekker de kroeg in maar een strandwandeling,bioscoop,lekker uit eten gaan vindt ik ook erg leuk en romantisch,verder ben ik erg lief zeggen de mensen om mij heen,ik wil andere altijd helpen,af en toe ben ik een beetje eigenwijs en ik kan heel erg knuffelig zijn,van beroep ben ik kapster.spreekt je dit aan jongens dan zie ik het wel

En of dit onze Klefbek aanspreekt! Een match made in heaven. Knuffelig… zucht…

Hey…

Alles goed? Leuk profiel zeg! Ze zeggen dat ik ook romantisch ben, dus …. daarom de vraag:

Wat lijkt je leuker?

Een romantische tocht in een hete luchtballon of met volle maan een gondelvaartocht door Venetie?

Ik hoor van je!

Liefs,

Dreamer

Natuurlijk laat ze wat horen…. Kan ze het ooit beter krijgen??? 😉

hoi ja alles is ok op een paar dingetjes na dan maar mss vertel ik je dat nog wel een keertje,oef wel een moeilijke keuze ik kan niet kiezen ik vindt het allebei even romantisch om te doen. wat vindt jij leuker om te doen dan? Ik hoor he twel van je

liefs, een dikke knuffel van een lieve romantische poohbeer

Pfff. Dat is lief! Zou onze Dreamer al kriebeltjes krijgen?. Tip: Teiltje..

Hoi lieve, schattige, romantische, knuffelige poohbear,

Wil je echt weten welke optie van de twee mij het fijnst lijkt? Om eerlijk te zijn zou ik het liefst in elkaars armen op het strand van Miami liggen, warm gehouden worden door een zelfgemaakt vuur en elkaar, midden in een hartvormige lijn van duizend brandende waxinelichtjes een prachtige zonsopgang beleven. Zucht…. Lijkt jou dit niet fantastisch om mee te maken?

Hoelang en waarom ben je vrijgezel?

Dikke romantisch knuffel,

Wat is onze Dreamer toch een schatje. Hij kreeg al snel de volgende reactie:

dit klinkt ook super!! Ik ben nu ongveer 2 maanden vrijgezel en hij vindt me nog wel leuk maar niet op die manier zeg maar het vonkje is er niet meer maar we zijn nu nog steeds hele goede vrienden tot nu toe gaat dat goed,we kunnen nog steeds uren kletsen met elkaar das ook wel fijn en we kunnen alles tegen elkaar zeggen en we zien elkaar nog ong 1 keer in de maand dan gaan we nog steeds leuke dingen doen,we hebben veel meegemaakt en gedaan dat vinden we allebei zonde om zomaar weg te goooien daarom blijven we nog gewone vrienden zo je weet het weer van je poohbeer suus.

ik zie het van jou wel weer

dikke knuffel je poohbeer

Wat een openhartigheid! Dreamer kan nu niet achter blijven:

Lieve Poohbear,

Daar ben ik weer! Wat een drukke week zeg. Pffft. Fijn dat ik jou weer kan schrijven. Alles goed met je?

Wat een herkenbare situatie zeg, met je ex! Dat heb ik ook gehad.

Ik heb één hele lange relatie gehad tot dusver. Ik leerde haar kennen in groep 7 van de basisschool toen ik 11 was. Jong he? Op een schoolfeestje sprong de vonk over en we hadden gelijk een hele goede klik. Ook voor het eerst gezoend toen. Dat doet echt wat met je hoor, als je zo jong bent. Sindsdien zijn we eigenlijk een hele tijd onafscheidelijk geweest en hebben we lief en leed gedeeld. Tot mijn 21e ging het heel goed, alleen toen raakte op de één of andere manier het heilige vuur uit de relatie. We kregen steeds vaker ruzie en ook op andere gebieden werd het minder. Maar je maakt het ook niet zomaar uit he? Als je zo lang samen bent geweest. Voor je gevoel gooi je dan een stuk van je leven weg. Doet zeer hoor.

Toen ik 23 was heb ik een jeugd inhaalslag gemaakt en heb ik eigenlijk in 2 jaar alles ingehaald en gedaan wat god verboden heeft. Ik zal je de details besparen. Maar nu ben ik weer toe aan rust en romantiek in mijn leven.. Ik ben er echt weer klaar voor. Jij ook?

Veel liefs, tot snel!!!!!!!!

Dreamer

p.s. Zwemmen met dolfijnen, hoe sta je daar tegenover?

Wil je weten hoe Poohbeartje Suus reageert? Kijk dan lekker op www.bikkelsite.com voor deze reactie en nog 10 verhalen. Waaronder een 18 pagina lange sessie met Vlindertje.

Iedereen bedankt voor het lezen van deze rubriek, maak er een fantastische tijd van! En als ik een idee heb, of een leuk verhaal zal ik me weer melden, alleen lang niet meer elke maand. Misschien maak ik ooit wel een Dreamer 2, maar dan met een enorme ongevoelige botte hond met humor. We spreken elkaar! Check jullie later!

Liefs,

The Voice

RSS Feed

1 reactie for The Voice of Bakkeveen, december 2013

mammie | 4 december 2013 at 23:28

bah, wat heb ik nu een rotavond. (excusez le mot).
niks meer om elke maand naar uit te kijken…..

het was geweldig!!! bedankt hoor voice!!!!!

<<

>>