Bikkelsite.com | jouw digitale pretcafé

feb/13

6

The Voice of Bakkeveen, februari 2013

Open brief aan secondlove.nl, een internetdatingsite die vreemdgaan aanmoedigt en daar geld aan verdient.

Af en toe in het leventje van The Voice stuit hij op dingen die hem maar niet loslasten. Dat blijft maar ronddolen in zijn bolletje, houdt hem nachten uit zijn slaap en doet zijn fantasie op hol draaien. Zo bestaat er een site op internet die heet www.secondlove.nl . En hoe ik dat weet? Er wordt dagelijks reclame voor gemaakt. Deze site maakt reclame om eens vies vreemd te gaan en de kluit (dienstdoende levenspartner, red) eens lekker te bedriegen. Buiten de deur euhhhhhhh rommelen enzo, bij voorkeur in een stiekeme sfeer. Deze site verdient daar geld aan, waar moeten ze tenslotte anders de reclamezendtijd van betalen, denk ik dan. En het kan maar zo zijn dat het vreemdgaan door de levenspartner wordt opgemerkt en niet danig op prijs wordt gesteld. Het zit er zelfs dik in dat de wederhelft dit stom, irritant en zelfs fysieke woedeneigingen oproept. Secondlove vindt dit mooi, want zij verdienen hier geld aan. Eigenlijk verdient secondlove.nl geld aan de ellende van een ander. Hoe meer echtelijke ellende hoe beter, want dan wordt secondlove rijker en rijker zodat ze meer reclame kunnen betalen. Zij scheppen behagen in de ellende van de ander, van gezinnen met kinderen en andere huisdieren met een vader en een moeder. In een opwelling besluit mama of papa zich aan te melden voor de site en de basis voor oorlog in de echtelijke sponde is gelegd.

Met dit gegeven wil ik graag de eigenaren van de site graag confronteren. Dit doen wij op een manier die we vaker hebben gehanteerd, namelijk het sturen van een e-mailtje. We fantaseren er weer eens woest op los en klaar is the Voice. Maar we fantaseren wel op zo’n manier dat het een klein beetje echt lijkt. Een klein beetje maar. Want als je leven wordt verwoest door secondlove.nl, mag je toch best wel een beetje geïrriteerd zijn?!

Komtie:

Geachte heer, mevrouw,

Mijn leven was een sprookje, en niet omdat er thuis een heks op de bank zat. Ik was bijzonder gelukkig getrouwd en heb drie fantastische en gezonde kinderen (Jasper van 8, Pepijn van 7 en Rosalie van 4). Een modelgezinnetje.  Daarnaast hadden we beide een bijzonder afwisselend sociaal leven. Ik heb een zeer goede baan in het middenmanagement bij een multinational.  Inmiddels is dit sprookje dankzij secondlove.nl over en uit.

Mijn vrouw en ik waren zielsgelukkig met elkaar. Vaak hoor je dat als er eenmaal kinderen zijn ‘ de prik van de cola is’. Bij ons was dat niet het geval. We groeiden nog meer naar elkaar toe en we waren tot enkele maanden geleden nog  smoorverliefd op elkaar en van een seksuele sahara was absoluut geen enkele sprake. Ondanks dat we kinderen hebben besteedden we nog veel quality time met zijn tweetjes om de relatie op allerlei gebieden spannend en verrassend te houden. Onverwachte weekendjes weg naar Parijs, Barcelona, Brugge en Gent. Afgelopen voorjaar hebben we zelfs onze huwelijksreis overnieuw gedaan op Curaçao. Tussen u en mij gezegd, de vonken spatten er vanaf! Er was geen enkele aanleiding te denken dat er ooit een einde aan ons zelf geregisseerde sprookje zou komen.

Niks bleek echter minder waar. Zes weken geleden kwam mijn vrouw radeloos en huilend de kamer binnen, waar ik nietsvermoedend een DVD zat te kijken, ik weet niet eens meer welke. Ik zag gelijk dat er iets verschrikkelijks aan de hand was. Alles schiet dan door je hoofd, iets met de ouders? Een ernstige ziekte? Toch niks met 1 van onze bloedjes van kinderen?!!!!!!  Nee, bijna erger nog.  Mijn vrouw moest iets opbiechten. Mevrouw was vreemd gegaan. Waaaaaaat?! Uit geloofsovertuiging mag ik niet vloeken, maar ik heb de plinten van de muur gevloekt.  Het huis stond te schudden op zijn grondvesten. Ik was woedend, verbaasd en boos tegelijk. Even moest ik ook lachen. Dit kon toch helemaal niet, iemand die vreemdgaat van mij?! Allemaal emoties door elkaar.

Huilend biechtte mijn vrouw op. Ze is dolgelukkig met mij, maar op avondje eten en drinken met vriendinnen kwam het onderwerp vreemdgaan ter sprake. Veel vriendinnen hadden best wel een suf huwelijk en gingen wel eens vreemd. Dat wist ze. Via secondlove.nl probeerden ze via laagdrempelige internetcontacten hun leven weer wat spanning te geven en vooral hun ego weer een boost te geven, zo van: ik mag er best nog zijn als vrouw hoor. Deze verhalen had mijn vrouw stil aangehoord (zei ze), omdat ze geen enkele behoefte had aan vreemdgaan. Ze had mij toch?! Na enkele borrels keken de vriendinnen mijn vrouw aan: of zij wel eens vreemd ging en er aan dacht? Nee zei mijn vrouw eerlijk. Toen werd er erg lacherig gedaan, je blijft toch niet je hele leven bij 1 man? Hoe suf is dat?! Je wilt toch weten wat er meer in de wereld te koop is?! Een beetje spanning en sensatie?! Mijn vrouw wou het niet, maar de vriendinnen bleven aandringen. Thuisgekomen bij 1 van de vriendinnen gingen ze met zijn allen achter de computer zitten en voor mijn vrouw het door had, hadden ze contact gemaakt met een aantrekkelijk uitziende andere man met ook een gezin en een uitgeblust huwelijk, bleek later. De man wou wel contact, bleek enkele dagen later (de viespeuk!) en aangemoedigd door de vriendinnen en tegen haar gevoel in, is ze er op in gegaan. Ze heeft een ontmoeting geregeld, de man was zo’n kleffe kwijldraad en van het 1 kwam het ander. U kunt de uitkomst wel raden. Ik word er weer ziedend van als ik dit op schrijf.

Zonder secondlove.nl was ze nooit door de sociale druk in deze positie gebracht en eronder bezweken, dat weet ik zeker. Mijn vrouw is dus door een site die er genoegen in schept en geld verdient aan het stukmaken van levens en het aanmoedigen van vreemdgaan bij een andere man in het bed beland. U moet zich schamen! U wordt rijk over de rug van verwoeste huwelijken. U maakt zoveel reclame voor deze site dat mensen denken dat vreemdgaan heel normaal is. Het normbesef wordt helemaal vertroebeld. Daarnaast is het zo laagdrempelig om contact te maken. Vreemdgaan is abnormaal! Je kiest voor elkaar, trouwt met elkaar om samen gelukkig oud te worden in een monogame gelukkige relatie in voor- en tegenspoed.

Ik heb na enkele weken proberen mijn vrouw te vergeven en heb het geprobeerd. Het lukt niet meer. Waar we vroegen samen lachten huilen we nu. We hebben constant ruzie en als ik in bed met haar lag, zie ik haar steeds in een bepaalde toestand voor me met een andere gladjakker.  Hoe ze lacht, giechelt en lekker doet met een vreemde kerel terwijl ze dat alleen bij mij hoort te doen. Het lukt niet meer. Ik heb het uitgemaakt en wil van haar scheiden.  De kinderen merken ook dat er wat is en ik ga ze binnenkort vertellen dat het uit is. Dramatisch voor jonge kinderen.

Ik wil dat u stopt met uw site om andere gezinnen deze ellende te besparen en ik vraag me af hoe u het over uw hart kunt verkrijgen om geld te verdienen over de rug van de ellende van anderen. Het was blijkbaar een lekker kort pleziertje voor mijn vrouw, maar de gevolgen voor ons zijn dramatisch. Een verwoest gezin door een laagdrempelig internetcontact via uw site.

In afwachting van uw spoedige reactie.

Hoogachtend,

The Voice of Bakkeveen

Nu komt de anticlimax. Om kort en goed te gaan, the Voice heeft een blauwtje gelopen. Inmiddels heb ik in mijn leven een stuk of 35 absurde brieven verstuurd naar bedrijven en altijd – in zelfs 100% van de gevallen – kreeg ik een vrolijke, gekke of in ieder geval een standaardreactie of ontvangsbevestiging. Deze brieven waren soms veel ongeloofwaardiger, wanneer komt er Olvarit voor volwassenen? Mag je ontbijtkoek ook ’s middags eten? Wilt u eens onderzoeken waarom er veel te weinig witte chocolade pepernoten in een zak gemengde pepernoten zitten? Steeds kreeg ik reactie. Maar niet van de viespeuken van secondlove.nl die op de Nederlandse televisie veelwijverij aanmoedigen. Ik maak me zelf wijs dat het komt, omdat ik ze midden in de ziel stamp. In een open zenuw zit te peuren. Dat ze huilend van schaamte een maand zijn ondergedoken. Maar ik denk het niet. Ik denk dat lafheid, humorloosheid of luiheid en dat allemaal in combinatie met domheid de oorzaak van deze misplaatste passiviteit is. Ze hadden me uit mogen schelden (graag zelfs),een ontvangstbevestiging mogen sturen, ze hadden me een standaardbrief kunnen sturen (we zullen uw brief doorsturen naar de marketingafdeling) of er gewoon eens lekker voor gaan zitten.  Niks, nada, niente. En hierdoor is de Voice niet in zijn opzet geslaagd, namelijk het opzetten van een goede discussie over deze casuïstiek om deze ter lering en vermaak te delen met de lezers van de Sluswachter.  Zat ik maar aan de andere kant. Ik zou gaan delibreren over het faciliteren van een behoefte die toch al bestaat. Het stroomlijnen van het vreemdgaan proces als gat in de markt en dat het me helemaal leverworst zou zijn wat secondlove zou aanrichten.

Ik denk ook niet meer dat de reactie komt, want deze brief heb ik drie weken voor het sluiten van de deadline verstuurd. Ook was ik zo sympathiek om ze na 1,5 week even te helpen herinneren dat ze nog een onbeantwoorde brief in de inbox hadden. Mocht ik alsnog reactie krijgen, dan hoort u van mij. Dan zal ik u in de volgende column naar de bikkelsite dirigeren.

Maak er een mooie februari van!

Liefs,

The Voice

RSS Feed

No comments yet.

Leave a comment!

<<

>>