Bikkelsite.com | jouw digitale pretcafé

mei/12

9

The Voice of VV Bakkeveen mei 2012

 

Het voetbalseizoen loopt bijna op zijn einde en het is alweer bijna tijd voor een dampende zomerstop met veel hoogtepunten! Het EK voetbal, dorpsfeest, Dodo festival en uw eigen vakantie! Je moet wel heel erg je best doen, om dan geen lol te hebben. Het leek de Voice nou een leuk idee om met een VV Bakkeveen supporter het afgelopen seizoen door te nemen en al een korte vooruitblik te geven op al het moois wat nog komen gaat. Na lang zoeken heeft The Voice supporter Frank bereid gevonden om zijn licht te laten schijnen op de ontwikkelingen. Hiervoor hanteren we het beproefde concept van een interview. The Voice stelt vragen, Frank geeft zijn deskundige antwoord. Zo simpel is het. Om enige structuur en overzicht aan te brengen zijn de vragen in het vet en de antwoorden zijn niet in het vet. Zo simpel is het, ik denk dat het voor zich zelf spreekt. Daar gaan we dan, ja maaarrrr. Voor iedereen die trouwens een louter positief stukje verwacht, raad ik dringend aan nu te stoppen met lezen. 

Het seizoen zit er weer op. Wat vond u er van?

Zeg maar ‘je’. Ik vond het vooral een heel gezellig seizoen. Ondanks dat ik voor geen meter kan voetballen en nog minder kan autorijden, mocht ik bij elk senioren team meedoen aan de derde helft. Dus regelmatig kwam deze bebrilde supporter als een kleurplaat uit de kantine of kroeg stomen. De sfeer was altijd fantastisch, dat kan alleen in Bakkeveen. 

Als we ons op het voetbal concentreren heeft ons vlaggenschip er een potje van gemaakt. En geen winnend potje. Vorig jaar stonden we op de drempel van de tweede klasse. Die drempel was best wel laag, eigenlijk zat er maar vijf keer 11 meter tussen. Maar niemand kreeg vanaf 11 meter een bal voorbij de keeper. Het moet gezegd worden, soms lukte het wel, maar dan ging de bal ook weer voorbij het doel. En dan telt het weer niet, volgens de scheidsrechter. Nu zijn we nog geen jaar verder en nu zeilen we zo de derde klasse uit en de vierde klasse in. Dat zijn in 12 maanden twee klassen lager dan waar we hadden kunnen staan. En daar wordt Frankie best wel verdrietig van. Heel jammer vindt Frankie ook dat Trainertje nu afscheid moet nemen met een degradatie. Dat hie nooit mat’n. Maar aan de andere kant, volgend jaar staan we ook weer enthousiast langs het veld te krijsen en zal er ook wel weer bier worden geschonken na de wedstrijd. Waarschijnlijk spelen we in de derde helft gewoon weer hoofdklasse, net als dit jaar.  

Het derde elftal heeft dit jaar heerlijk gespeeld en eindigt waar het hoort. Veel lol mee gehad, met de helden van het derde. Het tweede kan nog kampioen worden….. maar sinds ik daar ben komen kijken is het er niet beter op geworden. 

Wat is je grootste teleurstelling van dit voetbalseizoen?

Ik vind het heel jammerdebammer dat het Eerste zich niet moeiteloos heeft kunnen handhaven in de derde klasse. Volgens mij horen we daar gewoon thuis. Maar een bijna net zo grote teleurstelling, of misschien een nog wel grotere was het volgende. Ik hoor het hele jaar al niks anders dan opschepverhalen van het Tweede, ze wonnen alles en wel met Barcelona-achtig voetbal. Het eerste liep maar wat aan te prutsen, de echte sterren speelden in het Tweede. Ze stonden ooit bovenaan, dat is waar, maar Barcelona voetbal? Dat wou ik eerst nog wel eens zien. Ik moest vooral komen kijken, graag zelfs. Dus voor mij midden in de nacht, op het onmogelijke tijdstip van 11.15 de wekker gezet, brilletje gepoetst, bambixje op, fruithapje genomen, dus helemaal fris en fruitig naar het voetbalveld. Ik was er voor tijd, wou de warming up zien en vooral geen glimp van de wedstrijd missen, want dan heb je dat weer: de eerste helft was wel fantastisch. Ik heb het geheel aanschouwd: een tranentrekkende zaadpartij. Niet om aan te gluren. En nog verloren ook. De hele wedstrijd alleen kunnen genieten van de stylist Pietonel Messi (Piet Melles, red). Een driftig kuitenbijtertje. Kwam niemand langs en als hoogtepunt op het middenveld een solo. Een paar man voor bij, het publiek hield zijn adem in en ik ging volledig uit mijn dak. Maar dat was voor een wedstrijd van 90 minuten wel een heel kort hoogtepunt. Ik hoop gigantisch dat ze alsnog kampioen worden, maar dan moet het beter. Voor de zekerheid kom ik niet meer kijken. 

Je bent nog niet erg positief.

Klopt.

 Wat verwacht je van het volgende seizoen?

Ik verwacht niks minder dan aan het eind van het seizoen patat, frikandellen, priklomonande en de platte kar voor het Eerste! Terug naar de derde klasse! En hetzelfde verwacht ik van het Tweede en het Derde. En wat ik vooral verwacht is weer heel veel pret na de wedstrijden, in de Brink en de kantine. Dat voetbal is leuk en aardig, maar er zijn belangrijkere dingen.. 

Genoten van het betaald voetbal?

Alles is dit jaar geheel volgens verwachting gelopen. Mijn club Ajax, wordt zoals het hoort gewoon weer vrij eenvoudig kampioen. Dit is in Bakkeveen levensgevaarlijk om te zeggen, maar met gevaar voor eigen bril zeg ik het toch. Blij dat Heerenveen het niet te goed heeft gedaan, want dan heb je als Ajacied in dit dorp geen leven. Onderduiken in je eigen dorp. Maar volgend jaar gun ik Heerenveen het allerbijnallerbeste. Met mijn absolute jeugdheld en rasajacied aan het roer moet het goed komen. San Marco in Heerenveen. Ik zou er maar enorm van genieten als ik Heerenveen supporter was. 

Vind je het ook zo erg voor Fred Rutten?

Nee. 

Iets om naar uit te kijken is het EK voetbal. Wat verwacht u, euhhh, je, daar van?

Het succes hangt af van het nuchtere verstand van de bondscoach en het feit of Robben fit is. Met een fitte Robben (je mag zelf kiezen welke..), kunnen we iedereen verrassen. Ook de Duitsers! Het EK is voor mij al geslaagd als we van die Duitsers winnen, dat lijkt me, ondanks mijn ietwat Duits aandoende achternaam, zo heerlijk! Daarnaast zijn we afhankelijk van het gezonde verstand van de Bondscoach. Hij moet echt naar mij luisteren, dat betekent Huntelaar in de spits en geen Van Persie. Als hij daarnaast zijn vriend Kuyt ook nog uit de basis laat, maken we zowaar echt een kans! Dus voorin VLNR: Robben, Huntelaar, Persie. Daarachter Sneijder. Daarachter vd Vaart en Van Bommel en daarachter een kruisje slaan en hopen dat de bal er niet aan toe komt. De laatste wedstrijd tegen Portugal ga ik trouwens in Eindhoven zien met 11 ontketende Bakkeveners, dus ik vrees dat ik de uitslag van die wedstrijd een dag later op teletekst moet terugkijken. Maar waar ik mij vooral op verheug, nog meer dan de wedstrijden, zijn de dagelijkse uitzendingen van VI Oranje met mijn helden Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee. In 13 jaar geen minuut gemist, dus ook komend EK niet. 

Tot slot: wat is je favoriete kleur onder de twaalf?

Een ijsbeer. 

Bedankt voor dit boeiende gesprek.

Graag gedaan.

RSS Feed

<<

>>