Bikkelsite.com | jouw digitale pretcafé

okt/11

5

The Voice of VV Bakkeveen oktober 2011

Familiedagen

Je hebt twee soorten familiedagen. Leuke familiedagen met vrolijke en gezellige families en, lieve klupbladlezer, u raadt het al: vreselijke familiedagen met minder leuke, zeg maar ronduit saaie families. Tijdens mijn observaties de afgelopen 30 jaar kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat de vreselijke familiedagen significant in de meerderheid zijn. 

Beste Voice of VV Bakkeveen, waar baseer jij dat nou weer op, gekkie dat jij bent, hoor ik u denken. Dit baseer ik op gedegen empirisch onderzoek, enerzijds door rechtstreekse waarnemingen en ervaringen. Anderzijds op basis van anekdotes van derden. Al met al werd ik daar niet vrolijk van en gaf het een verontrustend beeld.

Beste Voice of VV Bakkeveen, knul, vertel dan eens iets meer over die graftakkenfamiliedagen. Graag! Want deze column moet tenslotte ook weer vol. 

De triestheid van de dag zie je om te beginnen al aan de houding van enkele mannen van het stel, dat zich al klootschietenderwijs een weg door de Bakkeveense bosserijen baant. Je ziet ook dat de helft van de trieste stoet slechtzittende ‘zondagse kleren’ aan hebben, die ze anders nooit aan zouden trekken, maarja.. het is nou eenmaal familiedag. Je ziet het aan de gelaten  houding van die mannen, die je ook hebt in de tandartsstoel als er voor drie kilo tandsteen tot achter je oogbollen moet worden verwijderd: tijd uit zitten, nog even op de tanden bijten (doe dat trouwens niet lettelijk tijdens een tandartsbehandeling..), en ooit mag ik vanzelf weer naar huis, naar studio sport, voetbal international of desnoods naar mijn werk.

Je ziet de mannen tijdens de zondagse familiedag gewoon aan andere dingen denken: tot hoe laat is de kroeg nog open? Hoe laat is Ajax- PSV begonnen, zodat ik nog net het laatste kwartier kan meepikken? Potverdikkeme, op dit moment staat Cally op het biljart gepassioneerd op geheel eigen wijze luchtgitaar te spelen en viert de hele kroeg weer een dampend feest zonder mij. Had ik niet onder deze graftakkendag uitgekund door gewoon te zeggen dat mijn opoe moet jongen of dat ik mijn favoriete cavia moet opbaren waarmee ik de laatste elf jaar een hele bijzondere spirituele band heb opgebouwd?! Of ze denken aan andere smerige dingen die u, lieve klupbladlezer, zelf mag invullen. 

Er is altijd één meneer die het wel leuk vindt, die vol enthousiasme in kaki broek met veel zakken voor de troepen uit gaat en roept hoe gezellig en éééééénig we het wel niet hebben (oh kijk wat mooooooooooooooi ik zie het Noorse roodgekuifde zakdragertje fladderen, zagen jullie het ook?! Een beetje opletten jongens!). Deze meneer is ook vaak net het ene onvermijdelijke familielid die aan stamboomonderzoek doet.  Bij gebrek aan veel familie gaan mammie en ik bij wijze van familiedag altijd één keer per jaar fantastisch naar de kloten in zalencentrum Van de Kaart, maar dit geheel terzijde. 

Familie VV Bakkeveen

Dat een familiedag wél een knetterend feest kan zijn, bewijst de familie VV Bakkeveen. Wat het geheim is van een dampende familiedag? Gezellige mensen! En vooruit, fusten met bier! En wat te eten in de vorm van een barbecue. En vooruit, fusten met bier (of had ik dat al gezegd?)! Maar vooral veel gezellige mensen, met lol en pret in het leven. 

Over deze familiedag hoef ik niet veel te zeggen, u, als supporter en lid van de innige VV Bakkeveen familie was er natuurlijk zelf bij en u heeft zelf het unieke VV Bakkeveen gevoel mogen ervaren. Het enige smetje op deze verder zonovergoten dag was dat Cally Scholten niet aanwezig was, toch een zeer gewaardeerd lid van de voetbalfamilie. Hij had net een luchtgitaarzomerstop ingelast van drie dagen en wou niet weer gelijk toegeven aan deze voor hem onweerstaanbare verleiding. Jammerdebammer. Trouwens, Jeen Kootstra was er wel! 

Uw huiscolumnist kwam pas om klokslag 18.15 ter plaatse, wegens andere belangwekkende verplichtingen elders. Het ontgetwijfeld excellent georganiseerde dagprogramma is zodoende aan mij voorbijgegaan. Gelukkig was ik wel op tijd aanwezig voor de emotionele huldiging van Gert Noord (wil de echte Gert Noord nu op staan?!) , die na 76 jaar afscheid nam als een zeer gedreven, betrokken leider van de A’s. Ook stonden we op gepaste wijze nog even stil bij het 30 jarig huwelijk van Rennie en Trienke Melles. In deze tijd ook een prestatie van formaat! Ook vanaf deze plaats gefeliciteerd voor Gert, Rennie en Trienke!

 

Nadat een paar zeer gewaardeerde veteranen van het Eerste nog bloedfanatiek over een luchtkussen achtig hindernisparcours hadden geknetterd, die er speciaal voor de jongste voetballertjes van onze vereniging was neergezet, storten wij ons massaal op de met alcohol besprenkelde derde, vierde en vijfde helft van de avond, waar ik hier maar niet al te veel over zal uitweiden (beeldmateriaal op www.bikkelsite.com)  Al met al hulde voor alle vrijwilligers die dit weer perfect georganiseerd hebben! 

De helden van het Derde

In dit nieuwe seizoen moet een ieder toch zeker verplicht, als rechtgeaarde Bakkeveense voetballiefhebber, bij het Derde kijken. Tijdens het eten van een boerenomelet pinda op zondag 11 september, 13:15 kwam mij het volgende ter ore. Een dag na de familiedag mochten de helden van het Derde op bezoek bij, laten we de echte naam maar niet noemen, want ik als stukjesschrijver wil geen olie op het vuur gooien en de oorzaak zijn van een paar bloedige veldslagen op een neutraal gelegen weiland, maar laten we zeggen FC Boerenkoolstronkstradeel 3

Onze helden liepen het veld op en wisten niet wat ze zagen, droom ik nog?! FC Boerenkoolstronkstradeel 3 die het leven veel te serieus nam (en waar ze ongetwijfeld zaadfamiliedagen hebben) waren bloedfanatiek in de weer in de warming up met pilonnen, verschillende hesjes op roze gekleurde voetbalschoenen. Dit terwijl onze helden voor de wedstrijd met een been op een buis nog even aan de euhhhh, mag ik dit zo zeggen, ja ik doe het gewoon: aan de zak krabben, een sigaretje roken of  boerden de barbecue nog een keer op terwijl er nog wat oud bier tegen de huig spetterde.  Na deze vertoning tikten onze helden de tegenstander helemaal kleurenblind en rolde het hele zich zelf veel te serieus nemende zaakje met 1 -6 op . En lachten zich daarna in de kleedkamer helemaal een kriek om een hysterische donderspeech in de kleedkamer van FC Boerenkoolstronkstradeel 3.. Heerlijk beeld! Een driewerf hoera voor de helden van het derde! Succes volgende week tegen SV Schubbekutteveen 4!

RSS Feed

6 Comments for The Voice of VV Bakkeveen oktober 2011

Frits van Aalsum | 5 oktober 2011 at 21:39

Weergaloos!!!!

wietsuuuhhh | 5 oktober 2011 at 23:08

Mis nog je enerverende ervaring van de geimproviseerde
familiedag van het Derde aan de picknicktafel!
Al tegenspu(e)tterend een glas 7 omheech afgewisseld door een golf bier wegtikkende, en braadworst met pinda wegzuigende om vervolgens gehavend in de “plaatselijke” te arriveren.

Author comment by Frank | 6 oktober 2011 at 06:41

Wytzuuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! Het hoogtepunt van die weergaloze middag was dat ik eindelijk, voor het eerst in 25 jaar weer eens gevoetbald heb op een niveau waarop ik bijna kon aanhaken!

Frits: Bedankt!!!! Zelf was ik niet overtuigd van deze column

Trea | 6 oktober 2011 at 19:11

Hahahahaha, wat een supercolumn weer Frank! 🙂

De vinger ( Mallorca ) | 9 oktober 2011 at 07:35

Wederom geweldig frank!!

Author comment by Frank | 9 oktober 2011 at 14:09

Bedankt Dijkie! Volgend jaar nog één keer met twee vingertjes in de lucht naar Shooters Mallorca?!

<<

>>