Bikkelsite.com | jouw digitale pretcafé

jul/10

16

Felix vind het vraagt zich af hoe een kilo tomaten in een pot van 690 gram past

Sugocasa
Grand’Italia Sugocasa producten bevatten alleen de beste en natuurlijke ingrediënten. Deze voedzame en heerlijke sauzen zijn een perfect alternatief voor verse tomaten en kunnen op diverse manieren gebruikt worden; op pasta en lasagne, bij groenten, vlees of vis en zelfs op pizza. Elke fles van 690g bevat niet minder dan 1 _ kilo verse zongerijpte tomaten, vers geperst tijdens de oogst; de zongerijpte pomodori tomaten zijn geplukt in de ochtend en verwerkt dezelfde avond, de tomaten zitten dus altijd vers in de fles.

De mail van Felix

Geachte mevrouw/heer,

Graag wil ik even een misverstand uit de wereld helpen.
U meent dat de Sugocasa pastasauzen niet minder dan 1 kilo zongerijpte tomaten bevatten. Dit lijkt mij volstrekt onmogelijk, gezien het feit dat de potten slechts een inhoud van 690 gram kunnen bevatten. Daarbij komt ook nog dat het percentage verse tomaat 75% van de inhoud bevat wat betekent dat elke pot pastasaus hooguit 517,5 gram verse tomaat kan bevatten.
Dit gezegd hebbende, hoop ik dat u mij hiervoor een logische verklaring kunt geven.

Vriendelijke groet,

Felix de Lange

2e paasdag de volgende reactie

Geachte heer de Lange,

in antwoord op uw e-mail van 5 april jongstleden, kan ik u meedelen dat voor het maken van 690 gram pure tomatenbasis saus er meer nodig is dan 690 gram verse tomaten. U kunt zich wellicht voorstellen dat bij het koken van 1 kilo tomaten de tomaten bij het vloeibaar worden zodanig indikken dat er veel minder dan 1 kilo saus overblijft. Onze Sugocasa sauzen bevatten dan ook absoluut tenminste 1 kilo verse zongerijpte Italiaanse tomaten.

Tot slot: Grand’ Italia zou deze claim niet op haar etiketten zetten als het niet zo was, omdat dit consumenten misleiding zou zijn.

Eet smakelijk!

Grand’ Italia
Josefien Smulders

Hier neemt Felix natuurlijk niet genoegen mee. Binnenkort meer.

RSS Feed

<<

>>