Bikkelsite.com | jouw digitale pretcafé

jul/10

14

Felix solliciteert bij Staatsbosbeheer

Artikel in de Leeuwarder Courant, 1 oktober 2004:

De mail van Felix en Fiona aan Staatsbosbeheer:Geachte heer, mevrouw,In de Leeuwarder Courant van vrijdag 1 oktober las ik met belangstelling het artikel waarin werd gevraagd naar zomervogelaars voor het natuurreservoir op Rottumeroog. Hierbij laat ik u weten dat wij zeer geïnteresseerd zijn. Wij zijn Simon en Karin de Lange en delen al 14 jaar lief en leed in de buurt van het pittoreske  Bakkeveen. Helaas hebben wij geen kinderen, maar schenken wij onze liefde aan de dieren. Dieren zijn nog onbedorven door menselijke invloeden, eerlijk, puur en dankbaar!

Wij zijn een praktiserend vogelechtpaar uit een paradijs voor de natuurliefhebber, Bakkeveen. Elk vrij moment trekken wij gewapend met verrekijker en spiegelreflexcamera de ecologische biotoop van Zuid-Oost Friesland in, om aldaar te genieten van alle flora en fauna om deze vervolgens op de gevoelige plaat te vereeuwigen en deze daarna te catalogiseren in onze fotoboeken. Met name vogels genieten onze bijzondere belangstelling. Fascinerende schepsels en als geen ander dier, symboliseren zij de absolute vrijheid! Wat een rijkdom! Wij zijn ook lid van de plaatselijke vogelclub.

Het lijkt ons een groot voorrecht en genoegen deze zomer in de nog ongerepte natuur van Rottumeroog door te brengen en aldaar nuttig werk te verrichten.  Een unieke mogelijkheid om het nuttige met het aangename te verenigen.

In afwachting van uw spoedige reactie.

Met vriendelijke groet,

Felix en Fiona de Lange

Het antwoord van Staatsbosbeheer:

Beste familie de Lange,
Dank voor uw e-mail. Op de site van: www.agriholland.nl kunt u de vacature
inzien. Onder het kopje vacaturebank.
Met vriendelijke groeten,
Josien van 't Veld-wijtman
Informatiecentrum
Staatsbosbeheer
Tel: 030-6926xxx

De vacature op de site van Agriholland: Klik hier

Uiteraard stuurt Felix bovenstaande sollicitatiebrief! Hoe dit afloopt? ……………

RSS Feed

<<

>>