Bikkelsite.com | jouw digitale pretcafé

jul/10

15

Felix mailt met diverse haargiganten over zijn grootste angst: haaruitval

Felix mailt naar diverse haargerelateerde bedrijven

Geachte heer, mevrouw, 

U heeft veel ervaring met haar en daarom wil ik u mijn dilemma voorleggen.

Mijn naam is Felix de Lange en ik ben 23 jaar. In mijn leven ken ik maar één mensonterend grote angst en dat is het verliezen van mijn haar (kaal worden). Ik volg de ontwikkeling van mijn haargrens nauwlettend en dit is een obsessieve bezigheid geworden. Met name het wassen van mijn haar is een grote kwelling. Met tranen in mijn ogen zie ik mijn o zo dierbare haar verdwijnen door het doucheputje. Afscheid nemen is een klein beetje sterven, en dat geldt zeker bij de emotionele wasbeurten van mijn haar. Drie weken geleden heb ik een knoop doorgehakt, ik ben gestopt met het wassen van mijn haar. De eerste twee weken voelde ik mij daar erg goed bij. Het haar wat ik normaal gesproken zou verliezen bij een wasbeurt, blijft nu keurig op mijn hoofd. Een erg fijn gevoel. Een ander gevoel was minder fijn en dat is dat in de loop van de vorige week de jeuk op mijn hoofd lang maar zeker toenam. Daarnaast nam het model in mijn haar evenredig af. Nu ik in de derde week zit jeukt het heel erg en zit ik zoveel mogelijk (onopvallend) te krabbelen. Helaas ontgaat het mijn studiegenoten niet en vragen ze of ik paddestoelen wil kweken op mijn hoofd. Flauwe geintjes. Mijn grote angst is dat als ik nu mijn haar ga wassen ik in één keer mijn volledige kapsel door het doucheputje zie verdwijnen. Ik weet niet of ik hier geestelijk wel tegen bestand ben. Wat raadt u mij aan, om bovenstaand probleem het hoofd te bieden?

Groeten,

Felix de Lange

De reacties

Geachte heer De Lange,

Haar moet minimaal tweemaal per week gewassen worden omdat vuil en vet zich
ophoopt en de huid doet verstoppen. Daardoor ontstaat jeuk en mogelijk gaat
het haar ook rieken.

Belangrijker nog is dat het niet-wassen uw probleem niet oplost. De haren
komen namelijk niet los uit de huid omdat u uw haren wast, maar omdat ze
door afstoting los in de huid zitten. Als u nu drie weken uw haren niet wast
zit de voorraad van drie weken uitvallend haar op dit moment losjes in de
hoofdhuid of los tussen de andere haren. Wast u dan uw haren dan komen ze er
allemaal tegelijk uit. Dat zal inderdaad hard aankomen, maar in feite zijn
het allemaal dode haren.

Het werkelijk probleem is alleen maar aan te pakken met een juiste diagnose
(wat is er aan de hand?) en een juiste behandeling. Zodra u uw haren
gewassen hebt bent u in onze kliniek welkom voor een consult! Wij kunnen u
beslist vertellen wat er aan de hand is en waarschijnlijk de haaruitval ook
doen stoppen.

Met vriendelijke groet,

Hubert Vermeeren
(Intermedica)

De reactie naar Transhair en Intermedica:

Geachte heer Vermeeren, 

Bedankt voor uw deskundige reactie! Achteraf wel heel erg dom van mij, om voor mijn niet-haarwas voornemen u dit te vragen, dan had ik mijzelf, veel kennissen, vrienden een hoop ellende kunnen besparen! (stank, onooglijk kapsel en op het laatst kwam bij elke keer met mijn hoofd schudden een wit laagje op mijn schouders). Binnenkort ben ik jarig, ik denk dat ik dan maar een groot feest geef, om weer iets goed te maken. Ik denk dat ik nu al weet wat ik op mijn verjaardag krijg………. 

Vanmiddag heb ik gelijk mijn haar gewassen, maar dit was een verschrikkelijk emotionele ervaring! Er lag zo verschrikkelijk veel haar in het doucheputje (ik ben nog blij dat de boel niet verstopt is!), dat ik na afloop niet in de spiegel durfde te kijken, bang dat ik was dat er op mijn hoofd geen haar meer te bekennen was. Gelukkig viel het nog een heel klein beetje mee, maar tot mijn grote schrik zie ik met name als het nat is wel roze huidplekken. Ik weet zeker dat dit een jaar geleden nog niet zo was. Dit beangstigd mij enorm. Ik ben nog zo jong en hoe zal het over nog vijf jaar zijn? Kaal worden is voor mij absoluut geen optie. Ik lig er nu al vaak wakker van. Kunt u mij vertellen wat voor methoden er zijn om een weelderige haarbos te garanderen? Is zoiets met een speciale shampoo of een pilletje op te lossen? 

Ik woon in Noord Nederland, vlakbij Drachten en ik heb geen auto en wel een drukke studie en een bijbaan, dus graag laat ik mij eerst op deze wijze informeren. 

Groeten,

Felix de Lange

Het antwoord van Transhair:

Geachte heer De Lange, 

Onderstaand vindt u een overzicht met een aantal medicamenten die momenteel tegen haaruitval gebruikt worden. Wij kunnen u zelf niet verder aan dergelijke medicamenten helpen en verwijzen u daarvoor naar uw huisarts. Meer informatie over onderstaande producten kunt u vinden op

Reactie Felix

Geachte heer, mevrouw, 

Hartelijk dank voor uw informatie! Wanneer mijn studie en bijbaan weer wat in rustiger vaarwater zijn zal ik een afspraak maken met Dr Boersma. 

Resten mij nog enkele vragen:

Gelijk ben ik op internet gaan zoeken over meer informatie over deze medicamenten en hier en daar lees ik dat deze vervelende bijwerkingen kunnen hebben… Tot mijn schrik heb ik vernomen dat dit zelfs kan leiden tot impotentie…….. En dan zijn het toch moeilijke keuzes die je moet maken: kaal of impotent..  Ik ben er nog niet helemaal uit. Maar misschien weet u hier meer van of deze geruchten waar zijn?! Wanneer deze medicamenten echt het kaal worden zouden stoppen, zou iedereen ze toch wel gebruiken? Want ik kan me niet voorstellen dat ik, behalve Dick Advocaat, de enige ben die een doodsangst heeft voor haarverlies. 

Met vriendelijke groet, 

Felix de Lange

Het antwoord van Transhair:

Geachte heer De Lange,

Wij weten veel over haartransplantaties maar helaas niet zoveel over de besproken medicamenten. Zover wij weten is met betrekking tot impotentie niet bewezen dat dit zo is maar ook is niet bewezen dat het niet zo is. In hoeverre men echt bekend is met deze verstrekkende bijwerkingen, ook daarmee kunt u terecht bij Dr Boersma.

Met vriendelijke groet,

Transhair & Aesthetic Team b.v.

RSS Feed

<<

>>